Castelló col·labora amb l'associació de dissenyadors per extrapolar la mirada artística a la Fira de la Taronja

Castelló col·labora amb l'associació de dissenyadors per extrapolar la mirada artística a la Fira de la Taronja
04/11/2021 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló col·labora en el programa d’activitats que ha organitzat l’Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló La Exprimidora per a commemorar el seu 10 desé aniversari. Aquesta cita mostrarà la capacitat de transformació del disseny amb el sector citrícola local com a fil conductor, amb el disseny de papers de seda que seran mostrats en l’exposició Castelló 2050, utopies urbanes amb filtre taronja, en l’Espai Cultural Obert les Aules a partir del 12 de novembre, que i es repartiran en les compres de la Fira de la Taronja el 12 de desembre.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha destacat l’aliança entre el disseny i el sector primari de Castelló que “suposa extrapolar la mirada artística a la Fira de la Taronja, i donar suport al producte de proximitat de nostre acabe municipal i de temporada”.

Navarro ha participat en la roda de premsa de presentació de la campanya, en la qual també han intervingut la diputada de Cultura de la Institució Provincial, Ruth Sanz, i la presidenta de la Exprimidora, Cristina Cavaller.

La primera cita del programa d’activitats serà el divendres, 12 de novembre, en l’Espai Cultural Obert Les Aules, l’escenari triat per a traure a escena Castelló 2050: Utopies urbanes amb filtre taronja, l’exposició a la qual donen vida els dissenys estampats sobre els tradicionals papers de seda que embolicaven els cítrics. Aquest viatge al futur ha aconseguit implicar 15 estudis de Castelló i tindrà el seu impacte sobre el terreny, perquè després del mes d’exposició, es farà una producció real i a gran escala d’aquests papers de seda futuristes per a distribuir-los el 12 de desembre entre les persones que compren en la Fira de la Taronja.

El desé aniversari aterrarà el 12 de desembre en la Fira de la Taronja de la plaça Fadrell amb Suc creatiu, la ja citada activitat coordinada amb la Regidoria de Transició Ecològica en la qual els papers de seda dissenyats per a l’exposició Castelló 2050: Utopies urbanes amb filtre taronja cobraran vida en les llars dels qui facen les seues compres aqueix diumenge en aquest mercat citrícola sense intermediaris.

La Exprimidora és l’Associació de Dissenyadors i Creatius de Castelló. Amb més de 10 anys d’activitat, aquesta institució reuneix els principals estudis de disseny i creativitat de la província. Més de 30 estudis i al voltant de 200 professionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari