L’Ajuntament de Castelló col·labora amb la comunitat educativa per a agilitzar el trasllat del CEIP Vicent Marçà

Mezquita recoge las peticiones de la dirección del centro y el AMPA por el que hace accesos y movilidad de las instalaciones provisionales

L’Ajuntament de Castelló col·labora amb la comunitat educativa per a agilitzar el trasllat del CEIP Vicent Marçà
10/02/2021 -

El regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, ha visitat la que serà l’ubicació provisional del CEIP Vicent Marçà mentre duren les obres de construcció del nou centre del Raval Universitari. Ho ha fet acompanyat per la directora del centre, representants de l’AMPA i personal municipal. El responsable de la concessionària del projecte de muntatge de les aules provisionals ha explicat quin serà el resultat final.

“Sembla que els treballs estaran a punt entre finals de febrer i principis de març i, per tant, per a eixes dates el centre començarà a traslladar materials a la nova ubicació”, ha explicat Mezquita, qui ha garantit la col·laboració de les brigades municipals i del personal extern contractat pel consistori per a aquestes tasques. El regidor ha agraït “la tasca del professorat i personal del centre que porta setmanes preparant aquesta mundaça i organitzant els materials, de manera que podrem fer el canvi amb rapidesa i eficàcia”. D’aquesta manera, la previsió és que l’alumnat puga començar l’activitat lectiva a les aules provisional cap a meitat de març.

Un de les mesures que s’ha estudiat és que el solar situat a la quadra borriolenc puga tindre dos accessos per garantir els torns d’entrada i d’eixida esglaonats al centre i permetrà respectar els grups bambolla. S’habilitaran també ombres a la zona del pati i l’espai compta amb un espai propi per al menjador.

Mezquita ha recordat que “amb el muntatge de les aules provisionals i el trasllat, fem un pas fonamental per la construcció d’un nou centre, el primer del Pla Edificant a Castelló, que suposa la resposta de l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Educació a una comunitat educativa que fa més de dos dècades que reivindica un centre digne”.

5,8 milions d’euros per al nou centre

Les obres del CEIP Vicent Marçà estan compreses en el Pla Edificant i consisteixen en la construcció d’un centre nou amb el qual s’ampliaran els metres quadrats de l’edifici. Es construirà un menjador amb 200 places, es potenciaran els espais verds i, a més, el nou CEIP tindrà un gimnàs i zones esportives, 12 unitats d’educació primària, sis d’educació infantil i dues unitats de 0 a 3 anys. El pressupost de les obres per a Vicent Marçà és de 5.876.602,20 euros.

Cal recordar que l’Ajuntament, mitjançant la regidoria d’Educació, ha invertit 52.000 euros en el solar situat a la Quadra Borriolenc, on se situen les aules provisionals del CEIP Vicent Marçà. Quantitat que es suma al lloguer del solar que la Regidoria d’Educació pagarà mentres duren les obres al CEIP Vicent Marçà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari