L'Ajuntament de Castelló col·labora amb SEO Bird Life per millorar l'hàbitat del corriol camanegre

Aquest diumenge s’inicien les jornades de voluntariat ambiental organitzades per l’associació ornitològica a la Platja del Pinar

L'Ajuntament de Castelló col·labora amb SEO Bird Life per millorar l'hàbitat del corriol camanegre
22/02/2021 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló col·labora amb la societat ornitològica espanyola SEO Bird Life per organitzar durant les pròximes setmanes un programa de voluntariat ambiental que renaturalitza platges per millorar l’hàbitat de nidificació del corriol camanegre, una au de litoral amenaçada i que va ser escollida espècie de l’any en 2019 per la mateixa entitat. Aquest diumenge, 28 de febrer, s’inicien les activitats de voluntariat en la Platja del Pinar de Castelló i qualsevol persona interessada pot apuntar-se mitjançant el correu valencia@seo.org. L’activitat seguirà totes les mesures de prevenció sanitàries.

«Per a Castelló és una gran notícia que SEO Bird Life haja mostrat interés a treballar a les nostres platges perquè són una entitat en un gran prestigi en conservació ambiental. El corriol camanegre ha patit un decliu de la seua població d’un 70% en els últims 25 anys a la Comunitat Valenciana a conseqüència de la destrucció urbanística del litoral, per això va ser escollida au de l’any en 2019, pel seu valor com a indicador biològic. Treballar per recuperar els seus hàbitats és també símbol d’un canvi del pensament urbanístic», explica Fernando Navarro, regidor de l’àrea.

Durant les activitats de voluntariat, les persones inscrites plantaren vegetació pròpia dels sistemes dunars per afavorir la nidificació, retiraran espècies exòtiques, netejaran microplàstics i es col·locaran panells informatius perquè la ciutadania respecte dels hàbitats. Les places estaran limitades i les sol·licituds es formalitzaran per ordre d’entrada.

“Des de la Regidoria de Transició Ecològica iniciem una col·laboració d’un projecte de renaturalització de les nostres platges amb SEO Birdlife per a recuperar població de corriol camanegre i implicar la ciutadania en la conservació de la biodiversitat. Aquest diumenge duran a terme una primera iniciativa de voluntariat ambiental per a millorar les condicions d’hàbitat d’aquesta espècie i sensibilitzar de la importància d’evitar tota mena de molèsties al voltant dels seus nius”, subratlla Navarro.

L’activitat es desenvoluparà en la platja del Pinar de 10 a 13 hores i amb mesures perquè es garantisquen les mesures sanitàries, amb límit places, distància entre participants i ús obligatori de mascareta. Esta jornada és part de la campanya de SEO Bird Life Renaturalitzant Platges per al Corriol Camanegre, que ja s’ha desenvolupat en municipis de l’Albufera de València i que compta amb finançament de la Fundació Bancaixa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari