Castelló col·labora en un curs d'agricultura ecològica amb perspectiva de gènere de l'hort formatiu de San Lorenzo

L’espai inicia aquest dissabte la seua activitat divulgativa de la mà de la cooperativa Organic Social Design

Castelló col·labora en un curs d'agricultura ecològica amb perspectiva de gènere de l'hort formatiu de San Lorenzo
06/11/2020 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló col·labora en un nou curs d’agricultura ecològica i amb perspectiva de gènere que organitza la cooperativa Organic Social Design dins del projecte formatiu que gestiona en l’hort comunitari del barri de San Lorenzo. Les classes comencen aquest dissabte de manera semipresencial; a l’aula de formació de l’edifici CIES amb límit d’aforament per la situació sanitària o de manera online, i va dirigit principalment a dones.

“Aquests projectes serveixen per a reconciliar-nos amb la nostra agricultura. La suspensió de l’activitat no essencial per la pandèmia ens va demostrar la importància de l’agricultura. Ara la necessitem com a activitat essencial per a reconciliar-nos amb el nostre entorn incloent una mirada agroecològica”, ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, durant la presentació del curs en l’hort de San Lorenzo, a la qual ha assistit David Torres, director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana. El regidor també ha ressaltat el paper de dinamització d’aquest espai en el barri de Sant Lorenzo.

La Regidoria de Transició Ecològica ha cedit a la cooperativa Organic Social Design l’espai de l’hort urbà de San Lorenzo per al desenvolupament d’una iniciativa formativa agroecològica i comunitària de divulgació del catàleg de llavors autòctones. Es denomina “Cultivant Relacions Igualitàries: Barris amb els peus en la Terra» i és finançada per la Conselleria de Medi rural, Agricultura, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

El curs d’agricultura ecològica és la primera activitat divulgativa que impulsa la cooperativa de l’hort de San Lorenzo. Serà de 50 hores i s’impartirà cada dissabte de 10 a 12 hores, amb classes teòriques i pràctiques de manera alterna. Les inscripcions es poden realitzar en el telèfon 689.673.391 o en l’email info@organicsdesign.org.

La jornada d’aquest dissabte serà impartida per Neus Albertos, agent d’Igualtat i treballadora social i pionera en projectes formatius.

D’altra banda, la cooperativa promourà en l’experiència formativa de l’hort perspectiva de gènere, igualtat i ecofeminisme. Sobre aquest tema, col·locarà plaques en les caixes de plantació de llavor de l’hort de dones referents, començant per Carmen Alborch i Neus Albertos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari