Castelló col·laborarà en la nova unitat antidesnonaments per a atendre les situacions de emergència residencial

Castelló col·laborarà en la nova unitat antidesnonaments per a atendre les situacions de emergència residencial
07/04/2021 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló col·laborarà amb la nova unitat anti desnonaments que ha creat la Vicepresidència Segona de la Generalitat i Conselleria d’Habitatge per a atendre les situacions d’emergència residencial. El servei autonòmic comptarà amb un equip multidisciplinari que cooperarà amb l’Ajuntament a través de la Xarxa Xaloc d’Habitatge.

“Tenim el repte de garantir el dret constitucional a l’habitatge i donar resposta als desnonaments que es registren a causa dels problemes econòmics de moltes famílies. Des de l’Ajuntament comptem amb un protocol de desnonaments municipal que permet frenar els desnonaments en situacions de major gravetat, i ara comptarem amb la primera unitat específica que crea la Generalitat per a ampliar l’atenció davant els desnonaments”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La unitat anti desnonaments del Consell té l’objecte de donar resposta integral als casos d’emergències habitacions mitjançant la seua coordinació amb els serveis territorials i amb la xarxa d’oficines d’habitatge Xaloc en els diferents municipis i mancomunitats. L’Ajuntament de Castelló ultima la seua adhesió a la Xarxa Xaloc d’Habitatge, una mesura que ha posat en marxa la Conselleria d’Habitatge i que reforçarà els recursos municipals en matèria d’atenció social i rehabilitació.

Cal recordar que l’Ajuntament, a través del protocol municipal anti desnonaments va frenar en 2020 temporalment el 90% d’ordres de desallotjament rebuts i va adjudicar tres pisos municipals a famílies en una situació d’extrema vulnerabilitat. El protocol signat amb l’Audiència Provincial comporta una suspensió del llançament d’un a tres mesos mentre es busca una alternativa residencial o es tramiten ajudes en lloguer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari