Castelló comença el Març de Dones

Castelló comença el Març de Dones
27/02/2023 -

Castelló comença el Març de Dones amb l’inici de la campanya de sensibilització ciutadana ‘Perquè competir si ens podem unir’ a autobusos i cartells publicitaris del mobiliari urbà ‘Per un Castelló Soror el 8M’. La Regidoria de Feminisme de l’Ajuntament de Castelló ha tancat una vintena d’activitats al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, que sumen formació, música, cinema, teatre, art, tallers, esport no competitiu, i on s’emmarca l’acte institucional en què s’entregarà a Eva Alcón el Premi Olímpia 2023 i es lliuraran els guardons de la 30ª edició del Concurs Relats de Dones.

La regidora de Feminisme, Verònica Ruiz, ha destacat que “cal visibilitzar cada dia la lluita feminista i per a aquest mes de març s’ha elaborat una programació que mostrarà que el feminisme és l’única eina que trenca amb rols de gènere i erradica les desigualtats socials”. Ruiz ha assenyalat, tanmateix, que cal “visibilitzar la força de la unió de les dones, unes dones que cada dia realitzem un treball imprescindible i que no es pot parar”.

L’Escola d’Igualtat, que comença demà 28 de febrer fins al 30 de març a Menador Espai Cultural, cada dimarts i dijous a la vesprada, amb inscripció gratuïta, marca l’inici de l’agenda del 8-M a Castelló, amb 20 hores de formació en igualtat de dones i homes dirigides a la ciutadania en vuit mòduls que obrirà el dedicat a ‘El sistema sexe-gènere’.

El 2 de març es celebrarà, a les 18.00 hores, a Menador, la taula rodona sobre ‘La imatge de les dones a la literatura i les xarxes socials’ que impartiran, en mode de conversa, Consol Aguilar, que parlarà sobre ‘Gènere i literatura infantojuvenil’; Maria Medina-Vicent, que abordarà ‘Disrupcions narratives en la representació de les dones al cinema’; i Silvia Gas Barrachina que analitzarà els discursos de les dones joves amb ‘Feminismes i TikTok: una possible aliança?’. El 9 de març, també en clau formativa, s’ha agendat el taller ‘El potencial feminista del mem’, on s’experimentarà amb imatges i textos per a construir mems amb perspectiva feminista.

A la 17ª Cursa de les Dones, que es celebrarà el diumenge 5 de març, a les 11.00 hores, des del Passadís de les Arts, es suma una programació cultural, amb l’itinerari ‘Dones immortals’, eixe mateix diumenge a les 10.00 hores al cementiri de Sant Josep, organitzat pel Museu de la Ciutat; i tota una proposta musical emmarcada en el cicle Los Lunes Concierto que sonarà en clau de dones, i que començarà amb el Duo Suggia i les ‘Veus de dones’, el dilluns 6 de març, a les 19.00 hores, al Reial Casino Antic, amb entrada lliure, on es podrà gaudir, tanmateix, el dia 20 del duo de Margarita Fernández i Victòria Alemany amb ‘Les chemis de l’amour’; i el 27, les Douces Melodies amb arpa i soprano.

En clau teatral, la companyia de teatre La Ravalera presentarà el 9 de març al Teatre del Raval Rafa Lloret la seua nova obra ‘Passos lleugers’, on arrepleguen els testimonis reals de moltes dones compilats per l’escriptora Dacia Maraini, mentre que el 22 de març, la companyia Pho Teatre presentarà l’espectacle multimèdia ‘El/La’, a les 20.00 hores, a l’Auditori. Al Raval, es projectarà, el 29 de març, la pel·lícula ‘El despertar de las hormigas’, a les 18.30 hores, amb entrada gratuïta i col·loqui posterior.

Una exposició urbana permetrà visibilitzar a partir del 27 de març a la Façana del Mercat imatges sorgides del taller de fotografia participativa realitzat per dones víctimes de violència masclista on ‘Elles parlen’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari