Castelló comença aquest dilluns les obres en la plaça de la Pau per a fer-la més verda i moderna

La remodelació compta amb una inversió de 834.000 euros finançats per l’Ajuntament i els fons FEDER

Castelló comença aquest dilluns les obres en la plaça de la Pau per a fer-la més verda i moderna

Aquest dilluns 9 de gener comencen les obres de remodelació de la plaça de la Pau de Castelló per a transformar-la en un espai “més amable, modern i verd”, tal com ha anunciat l’Ajuntament de Castelló.

Unes obres que tenen un termini d’execució previst de deu mesos i que suposen una inversió de 834.000 euros cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l’Ajuntament de Castelló.

Com serà la futura plaça de la Pau

Amb aquesta reforma, es resoldran algunes de les deficiències de l’actual enclavament, com la falta de permeabilitat en la circulació de vianants, ara dificultada per les jardineres que envolten la plaça. Se substituiran per altres integrades en el paviment i anivellades a la superfície, generant una àrea diàfana sense reduir les zones verdes.

En aquest sentit, el consistori ha recordat que el projecte de reforma inclou propostes ciutadanes, com la integració del carril bici previst inicialment en l’àmbit de la plaça en el vial de circulació a manera de ciclocarrer, que es convertirà en plataforma única.

D’aquesta manera, s’augmenta l’ample de vorera que uneix els carrers Asensi i Escultor Viciano i també lleugerament l’àmbit per als vianants de la plaça, i es garanteix igualment la connexió amb l’eix ciclista entre Herrero i Gasset.

Després de la remodelació, es manté la limitació del pas de vehicles en el tram de calçada que connecta el carrer Herrero amb el carrer Major a un únic carril, enfront dels dos actuals.

El projecte final contempla també un canvi en el model de bancs previst, que incorporen suport i reposabraços en el percentatge determinat per la normativa d’accessibilitat. A més es trasllada l’aparcament de bicicletes projectat en la plaça, situant-lo a continuació de la bancada del Bicicas al carrer Gasset.

La rehabilitació implementarà un disseny més obert, amb un ampli protagonisme de la ceràmica, que s’utilitzarà per a renovar el paviment i injectarà uniformitat estètica a la plaça i els seus voltants. A més, i d’acord amb els informes de l’adreça d’Urbanisme, es mantindrà el paviment de pedra natural existent en la vorera enfront del Teatre Principal i s’alçarà i col·locarà un nou paviment de llamborda de pedra natural en la zona de trànsit rodat en la prolongació del carrer Falcó.

A més, comptarà amb una font tipus guèiser, jardins verticals, es milloraran les zones de descans i la il·luminació i es preveu un sistema de drenatge sostenible.

“La futura plaça de la Pau serà una plaça més accessible, més verda, més amable i que mantindrà tots els elements emblemàtics per a mantindre la seua essència”, ha valorat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari