Castelló comparteix en el Fòrum Urbà Mundial la gestió de l'Agenda Urbana com a ciutat pilot

Marco desglossa a Polònia el treball de l’Ajuntament en l’execució del pla d’acció que defineix 16 projectes estratègics

Castelló comparteix en el Fòrum Urbà Mundial la gestió de l'Agenda Urbana com a ciutat pilot
27/06/2022 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en el Fòrum Urbà Mundial de l’ONU, en la jornada organitzada pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana d’Espanya (MITMA) sobre El Pla d’acció de l’agenda urbana espanyola per a l’administració general de l’Estat. Marco ha sigut l’única alcaldessa espanyola a prendre part en el programa impulsat pel ministeri, en la taula redona denominada Els projectes pilot de plans d’acció local i el Fòrum local de l’Agenda Urbana amb la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), que ha tingut lloc en el Katowice International Conference Centre de Polònia.

Una sessió en la qual ha traslladat l’experiència de Castelló en la gestió i impuls de l’Agenda Urbana, de la qual és exemple i model per a la resta del país i sobre la que la setmana passada, i de la mà del MITMA, ja es va presentar el Pla d’Acció Local de l’Agenda Urbana, que inclou 16 projectes prioritaris estratègics per a la ciutat. “Castelló és ciutat pilot en l’elaboració de l’Agenda Urbana des que en 2020 signem un protocol de col·laboració amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i això ens ha permés avançar en el pla d’acció i compartir la nostra experiència amb altres municipis”, ha explicat l’alcaldessa. “L’Agenda Urbana és un full de ruta estratègic amb la qual estem aconseguint implementar transversalment els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible en les polítiques municipals, i transformar la ciutat mentre es creen noves oportunitats i es millora la vida de la ciutadania”, ha apuntat Marco.

“Castelló és, a més, exemple en captació, gestió i execució de projectes finançats amb fons europeus i aqueixa experiència facilita també ara l’impuls a l’Agenda Urbana. D’aquesta manera, reforcem la planificació estratègica cap a una ciutat més sostenible, inclusiva i competitiva, a la qual se suma l’aprovació del nou Pla General, que s’està ultimant i que defineix el futur de la ciutat per a les pròximes dècades”, ha indicat l’alcaldessa. Aquest esdeveniment ha permés donar a conéixer la política nacional urbana d’Espanya i la forma en la qual s’està procedint a la seua implementació efectiva, amb normativa, planificació, finançament, governança i difusió del coneixement, comptant, a més, amb la participació de les administracions i agents implicats en aquest procés.

El Fòrum Urbà Mundial de Polònia està sent l’escenari on debatre els principals reptes urbans als quals s’enfronta el món en l’actualitat i en el futur, com l’impacte en les comunitats, ciutats, economies, canvi climàtics i polítiques d’urbanització, tenint en compte els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030.

Demà, l’alcaldessa participarà en la taula redona sobre Governs locals, la clau de l’èxit de l’Agenda Urbana, i estarà moderada per la subdirectora de Polítiques Urbanes del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Ángela de la Cruz. Marco compartirà l’experiència de Castelló amb els alcaldes i alcaldesses d’Alfaro, Sant Feliu de Llobregat i Aranda de Duero.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari