Castelló comparteix el seu model de gestió de fons europeus amb l'Ajuntament de Vinaròs

Marco detalla a l’alcalde el treball realitzat en la captació i execució que ha situat a la ciutat com a líder a nivell nacional

Castelló comparteix el seu model de gestió de fons europeus amb l'Ajuntament de Vinaròs
07/11/2021 -

El model de gestió dels fons europeus per part de l’Ajuntament de Castelló ha despertat l’interés de l’Ajuntament de Vinaròs, l’alcalde del qual, Guillem Alsina, s’han reunit aquesta setmana amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, per a conéixer de primera mà el treball sobre aquest tema i interessar-se tant per la captació i gestió dels fons com pel funcionament de l’Oficina de Planificació i Projecció Econòmica.

Durant la trobada, Marco ha detallat el treball que es duu a terme des de l’Ajuntament en matèria de fons europeus, amb la captació en els últims quatre anys de 40 milions d’Europa per a impulsar projectes innovadors i sostenibles, dels quals l’estratègia Edusi suposa més de la meitat d’aqueixa injecció, amb 20,2 milions d’euros. A més, Castelló és referent nacional en execució Edusi. Les últimes dades facilitades pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública així ho avalen, com ja es va anunciar fa uns dies, amb el 74% de la inversió Edusi executada, quan la mitjana d’execució a Espanya a penes aconsegueix el 8,96%. “Estem transformant Castelló amb l’ajuda d’Europa, i generant així noves oportunitats per a la nostra ciutadania, materialitzant diferents projectes d’impacte social, mediambiental, urbanístic i tecnològic”, ha destacat Marco.

“És un honor compartir la nostra experiència amb Vinaròs, com ja vam fer també amb altres ajuntaments com el de Logroño, i vull recordar que el Ministeri d’Hisenda també destaca a Castelló com a model davant les dificultats que al·leguen molts altres consistoris per a la gestió dels Edusi”, ha puntualitzat l’alcaldessa.

En la reunió, al costat de l’alcalde de Vinaròs, han participat també els regidors d’Urbanisme, Esports i Salut, José Chaler; i de Transició Ecològica, Govern Obert i Innovació Digital, Hugo Romero; a més de tècnics municipals de l’Ajuntament de Vinaròs. Un altre dels temes que s’han abordat ha sigut l’Agenda Urbana, respecte a la que Castelló ja va signar un protocol amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, pel qual la ciutat aportarà a l’Agenda Urbana Espanyola (AUE) un projecte pilot de pla d’acció, de manera que serà exemple i model per a orientar a altres municipis en l’elaboració dels seus respectius plans d’acció.

Per part seua, l’alcalde de Vinaròs ha ressaltat que “Vinaròs està treballant de manera intensa com a possible municipi pilot de l’Agenda Urbana, amb l’experiència d’estar gestionant 20 milions d’euros de fons Edusi juntament amb Benicarló”. “Hem volgut conéixer de primera mà l’experiència i la manera de funcionament de l’Ajuntament de Castelló en relació a fons europeus, perquè és la ciutat de referència de l’estat en aquesta matèria”, ha apuntat Alsina, qui ha agraït la col·laboració de Marco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari