Castelló comprarà habitatge a particulars fins a 101.000 € per lloguer social

La Regidoria d’Habitatge segueix els tràmits del pla de compra pública d’habitatge i espera aconseguir fins a 18 pisos

Castelló comprarà habitatge a particulars fins a 101.000 € per lloguer social
04/02/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ofereix a propietaris i particulars fins a 101.000 euros per adquirir habitatge amb destinació al parc de lloguer social. El pressupost total del pla de compra pública se situa en els 1,8 milions d’euros. Els pisos hauran de tindre una antiguitat inferior als 40 anys i disposar de bany i cuina equipats.

El departament de María Jesús Garrido encara la segona fase del procés administratiu del citat programa, amb l’opció de compra directa. Segons estableix la legislació, una vegada finalitza la fase del concurs públic sense ofertes s’obri la licitació amb negociació, a través de la qual es procedeix a l’adquisició directa d’aquelles unitats que complisquen amb els requisits del plec de condicions.

La regidora d’Habitatge confia a ampliar en 18 nous habitatges el parc de lloguer social de l’Ajuntament. Aquesta quantitat se sumaria a les 227 actuals. Subratlla que la necessitat d’habitatge i de lloguer “continua sent urgent” i que les Administracions han de treballar per a ampliar el parc d’habitatge públic.

La regidora lamenta la “especulació de grans forquetes i fons voltor” en els lloguers i adverteix que aquesta circumstància ha encarit un 50% el preu dels arrendaments.

L’ajuntament, recorda, treballa en dues vies per a ampliar el parc d’habitatge social: d’una banda, en el citat pla de compra dotat en 1,8 milions d’euros; i en segon lloc, en la bossa de lloguer social. Aquesta última eina té l’objectiu que particulars oferisquen habitatges per a lloguer social. Sobre aquest tema, la Regidoria ofereix un incentiu als propietaris de 1.500 euros, una quantitat a la qual caldria afegir fins a altres 3.500 euros per a fer front a impagament o desperfectes. També tindrien un descompte del 90% en l’IBI i tindrien prioritat en les ajudes municipals de rehabilitació d’habitatge (fins a 2.400 euros per unitat).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari