Castelló concedeix 150.000 euros en ajudes per a projectes d'ocupació i creació d'empreses

L’alcaldessa destaca les línies de subvencions que fomenten l’emprenedoria i la recuperació social i econòmica de la ciutat

Castelló concedeix 150.000 euros en ajudes per a projectes d'ocupació i creació d'empreses
12/10/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat la concessió d’ajudes destinades a projectes d’ocupació, i al suport en la creació i consolidació d’empreses, per valor de 150.000 euros. “Unes subvencions destinades a fomentar l’emprenedoria i a donar suport a la recuperació de l’ocupació i el desenvolupament socioeconòmic de Castelló, especialment després de la crisi sanitària i els efectes socials i econòmics d’aquesta”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. En aquest sentit, Marco ha destacat les polítiques d’ocupació “com una prioritat per a aquest equip de govern, com venim demostrant des de 2015 amb l’increment de les partides destinades al foment de l’ocupació”. Per part seua, la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha posat l’accent en l’esforç “per a impulsar línies d’ajudes que contribuïsquen a la creació de llocs de treball, millorant l’ocupabilitat i l’accés a una ocupació”.

La línia de subvencions destinades a projectes d’ocupació té un pressupost de 100.000 euros i està destinada al finançament de projectes que duguen a terme el desenvolupament, implementació i/o validació d’accions que comporten millora en l’ocupabilitat i reforç de les habilitats bàsiques per a l’ocupació a la ciutat. Iniciatives que siguen executades per part d’entitats privades del tercer sector d’acció social, com ara associacions o fundacions, així com les federacions o associacions que les integren, per ser el vector diferencial d’acció social del qual són estendard i especialment dels col·lectius que estan en situació de desavantatge o vulnerabilitat social.

Són un total de 12 les entitats a les quals se’ls han concedit aquestes ajudes. L’Associació de Tècnics per a la Integració Social, Cultural i Educativa-ATISCE, per al projecte Dones Admirables Resilients amb iniciativa; la Fundació Síndrome de Down, per a la inclusió en xarxes socials en l’ocupació; la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica-Cocemfe, per a l’ocupabilitat en persones amb discapacitat; CASDA Associació Ciutadana contra la Sida, per a la iniciativa Construint futur amb persones VIH a través de l’ocupació; l’Associació per a la lluita contra les malalties del renyó Castalia, Alcer Castalia, per al projecte Laboralcer. Millora en l’ocupabilitat del col·lectiu renal; l’associació Servei Psicopedagògic d’Atenció al Menor (S.P.A.M.), per a la inserció sociolaboral de dones en risc d’exclusió; l’Associació Síndrome de Down, per a formació contínua; Dany Cerebral Aten3u, per a la promoció de la millora d’ocupabilitat de persones amb DCA; la Fundació Amigó, per al projecte Insola: integració sociolaboral per a persones amb problemes d’addiccions; Somcustòdia, per a formació i inclusió social; Càritas Diocesana Segorbe-Castelló, per al programa Pre-ocupat; i l’Associació per a la Intervenció i Integració en Addiccions i Altres Conductes, Patim, per a les aules de tecnologies de la informació i la comunicació.

Respecte a la línia d’ajudes de suport a la creació i consolidació d’empreses, dotada amb 50.000 euros, ha estat destinada a subvencionar les despeses de posada en marxa de les empreses, considerant qualsevol despesa d’inici d’activitat o d’implantació, material consumible, despeses de reparació i conservació, serveis de professionals independents, de formació, els derivats del compliment de la normativa en matèria de prevenció de riscos laborals, primes d’assegurances, serveis de publicitat, promoció i difusió de l’activitat empresarial. També les despeses en subministraments, els de lloguer del centre de treball, els derivats de la contractació laboral de persones treballadores per un mínim de sis mesos, les quotes a la seguretat social corresponents a l’alta en el règim de persones treballadores autònomes per un mínim de sis mesos (en tots dos casos registrades en els centres Labora SERVEF com a desocupades), els centres de treball de les quals estiguen radicats a la ciutat de Castelló. El període subvencionable és el comprés entre l’1 d’abril de 2021 i el 28 de febrer de 2022. S’han beneficiat d’aquestes subvencions, un total de 34 entitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari