Castelló concedeix 60.000 euros en ajudes per a la promoció de l'envelliment actiu

Castelló concedeix 60.000 euros en ajudes per a la promoció de l'envelliment actiu
04/11/2022 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Gent Gran, ha aprovat ajudes per 60.000 euros per a finançar actuacions de promoció de l’envelliment actiu que realitzen les associacions de gent gran de la ciutat i per a finançar despeses d’arrendament d’aquelles associacions que no disposen d’un local municipal en el qual realitzar les activitats. En total, s’han concedit ajudes per a activitats a 28 associacions i a dues d’elles per a finançar despeses de lloguer de local.

La regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que gràcies a aquestes subvencions “les associacions poden continuar impulsant activitats per a fomentar l’ocupació productiva del temps lliure, la participació social i la millora de la qualitat de vida de les persones majors”.

Entre les actuacions i activitats estan els grups de teatre; grups de cors; cursos, xarrades i conferències; tallers de manualitats, confecció i similars; actuacions de dibuix, pintura i fotografia; actuacions d’estimulació de la memòria; tallers d’alfabetització; actuacions esportives, de ioga, taitxí, pilates, relaxació, expressió corporal i psicomotricitat; i actuacions de gimnàstica, entre altres.

Curs de nutrició

D’altra banda, Ribera ha participat aquest divendres en la clausura del cicle d’educació nutricional per a persones majors de 60 anys que s’ha impartit en diferents sessions en el Centre Urban i en el qual han participat prop de trenta persones. “Amb aquest cicle hem compartit amb les persones majors coneixements sobre alimentació i nutrició, d’una manera pedagògica, per a adquirir o depurar bons hàbits alimentaris i del dia a dia”, ha indicat Ribera.

El cicle ha seguit una metodologia pràctica, participativa, activa i oberta, i durant les sessions s’han impartit continguts com la piràmide alimentària, mites alimentaris, al·lèrgies i intoleràncies, compra saludable, higiene, seguretat alimentària i protocols, entre altres temes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari