Castelló concedeix 71.000 euros a Acció contra la Fam per a fomentar la inclusió sociolaboral

Castelló concedeix 71.000 euros a Acció contra la Fam per a fomentar la inclusió sociolaboral
02/11/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, ha concedit una subvenció de 71.000 euros a la Fundació Acció contra la Fam per al desenvolupament del projecte ‘Vives Projecte Castelló 2021’, destinat a facilitar l’accés al món laboral a persones en risc d’exclusió social a través de la millora de l’ocupabilitat i l’adquisició de competències emprenedores. El conveni, que ha sigut aprovat en Junta de Govern Local, ha permés la participació de fins a 230 persones desocupades de Castelló i en situació d’especial vulnerabilitat en els diferents projectes desenvolupats enguany.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha posat en valor aquesta iniciativa d’Acció contra la Fam. “El projecte Vives destaca pel seu alt grau d’eficàcia i eficiència a l’hora d’aconseguir la inserció sociolaboral de col·lectius que es troben en risc d’exclusió”, ha afirmat. En aquest sentit, ha destacat que més de la meitat de les persones que van participar en els projectes del primer semestre han trobat una ocupació durant el programa.

El projecte elabora una intervenció social de caràcter innovador centrada en l’enfocament de competències, en el descobriment i desenvolupament de les potencialitats de les persones, situant-les com a protagonistes de les seues decisions, la intervenció grupal-cooperativa, l’ús de les noves tecnologies adaptades a la superació de la bretxa digital, la transversalització de l’enfocament de gènere i una capacitat estratègica diferenciadora).

L’import global del projecte, el termini d’execució del qual abasta l’any 2021, ascendeix a 242.741,89 euros i és finançat amb les següents aportacions: 169.395,87 euros del Fons Social Europeu (Programa Operatiu d’Inclusió Social i de l’Economia Social (POISES) i Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil (POEJ), 71.000 euros de l’Ajuntament de Castelló i els restants 2.346,02 euros amb fons propis de la Fundació.

L’Ajuntament de Castelló col·labora amb aquest projecte d’Acció contra la Fam des de 2018. El programa comprén dos itineraris d’inclusió sociolaboral (Vives Emplea i l’Escola d’Ocupació de Logística i Neteja Industrial) i dos itineraris d’emprenedoria (Vives Emprende i itineraris d’Emprenedoria Juvenil). Els destinataris del projecte són 230 persones desocupades de Castelló.

El conveni inclou la possibilitat de sufragar les despeses per la incorporació del personal especialitzat necessari per al seu desenvolupament i altres gats per a la seua execució.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari