Castelló es concentra com a mostra de suport institucional al poble ucraïnés

Castelló es concentra com a mostra de suport institucional al poble ucraïnés
09/03/2022 -

L’Ajuntament de Castelló s’ha sumat hui a l’acte en solidaritat amb el poble ucraïnés convocat des de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) en els municipis de tot el país, consistent en una concentració silenciosa de cinc minuts enfront de les portes del consistori. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat en l’acte al costat d’altres membres de la corporació municipal, com a mostra de suport institucional al poble ucraïnés i de repulsa per la invasió de Rússia.

Ha sigut un acte simbòlic més en solidaritat amb el poble ucraïnés. Uns minuts de silenci amb els quals aquest Ajuntament trasllada el seu suport a les persones que estan patint per aquesta guerra i amb el qual vam mostrar el nostre rebuig a l’atac de Rússia”, ha assegurat l’alcaldessa. “Castelló és una ciutat solidària i acollidora i continuarem treballant en aquest sentit”, ha apuntat Marco, recordant que ahir mateix es va obrir el centre de recollida d’ajuda humanitària habilitat per l’Ajuntament en el poli funcional del grup Sant Agustí i Sant Marcos. Un punt de recollida de material establit per a la ciutat de Castelló al qual ha d’acudir la ciutadania que desitge ajudar al poble ucraïnés en el marc de la coordinació establida per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Generalitat.

A aquest punt de recollida, que està obert de 16.00 a 20.00 hores, pot dirigir-se la ciutadania per a portar l’ajuda humanitària consistent en material sanitari de primers auxilis, aliments no peribles (evitar vidre), material tèxtil de tipus tèrmic, material d’higiene i material de refugi (tendes de campanya, carpes, sacs de dormir, bateries, etc.). Després de la primera jornada, s’ha rebut material divers, en la seua major part, tèxtil, alimentació i productes d’higiene.

D’altra banda, es recorda que està actiu el mail ciutatrefugi@castello.es. Un canal per a obtindre informació i perquè els i les veïnes de la ciutat que desitgen col·laborar i oferir ajuda material o un altre tipus de recursos, tinguen un canal oficial municipal al qual dirigir-se per a saber com actuar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari