Castelló aconsegueix la llum verda per al document definitiu del Pla General Estructural

Els grups de l’Acord de Fadrell impulsen el nou Pla General amb majoria absoluta i l’abstenció de l’oposició

Castelló aconsegueix la llum verda per al document definitiu del Pla General Estructural
25/11/2021 -

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui per majoria absoluta el document de correccions del Pla General Estructural (PGE), que es remetrà ara a la Comissió Territorial d’Urbanisme a l’efecte de l’aprovació definitiva del Pla General Estructural el pròxim 17 de desembre. L’informe ha sigut aprovat amb els vots a favor dels grups de govern de l’Acord de Fadrell (PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EU); i l’abstenció de l’oposició (PP, Ciutadans, Vox i de la regidora no adscrita).

L’Acord de Fadrell continua treballant així perquè Castelló dispose del nou Pla General que dissenya un model de ciutat amb criteris de sostenibilitat social, ambiental i econòmica. “Estem fent els passos definitius perquè Castelló tinga el Pla General aprovat com més prompte millor. Un Pla General que aportarà seguretat jurídica a la ciutat i facilitarà l’arribada d’inversions i la creació d’oportunitats, de manera que contribuirà al rellançament socioeconòmic de la ciutat”, ha destacat l’alcaldessa, Amparo Marco, posant en valor el treball de l’Acord de Fadrell, del Pacte del Grau i dels tècnics municipals per a donar eixida a un ordenament urbanístic després de l’anul·lació judicial de l’anterior pla.

Per part seua, el regidor d’Urbanisme, José Luis López, ha destacat que el de Castelló serà el primer Pla General de la Comunitat Valenciana que s’aprovara amb la llei d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana (Lotup) de 2014 i que aquest planejament l’aprovació definitiva del qual ja està en la recta final “va de futur i progrés per a la ciutat, de garantir una seguretat jurídica, de fer una ciutat més sostenible i verd, més igualitària i inclusiva; una ciutat més amable i humana que millore la qualitat de vida de quants estimem, somiem i ens sentim part d’un projecte comú”.

El segon tinent d’alcaldia, Ignasi Garcia, ha celebrat continuar avançant en el Pla General Estructural incorporant totes les qüestions tècniques que necessita. “Castelló avança fermament cap a un nou model de ciutat urbanística més innovadora que té el seu full de ruta en la priorització de les persones i el benestar ciutadà”, ha assegurat. A més, tal com ha destacat Garcia, “ens permet crear espais més sostenibles i majors zones verdes, així com generar els llocs de treball i infraestructures que necessita la ciutat”.

“Hui entrem en el compte arrere per a aprovar el nou Pla General Estructural i posar fi al Pla Especial de la Marjaleria, una iniciativa de 2006 que només va servir per a generar falses expectatives urbanístiques, que no va permetre la seua ordenació i va provocar la degradació paisatgística d’un dels pulmons verds de la ciutat”, ha afirmat el tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro. “Amb el nou Pla General Estructural es recuperarà la legalitat de la zona i iniciarem una nova gestió socioecològica de la Marjaleria”, ha indicat, destacant que “la ciutat encararà un nou planejament verd, sostenible i cuidador”.

L’informe que s’ha aprovat hui en sessió plenària modifica, completa i corregeix algunes de les determinacions de la documentació del Pla General Estructural ja aprovada al juny, assenyalades en informes sectorials sol·licitats pel Servei Territorial d’Urbanisme i emesos per diferents administracions i organismes. Els canvis incorporats obeeixen a l’esmena d’errors o omissions d’escassa entitat, a l’actualització de la normativa sectorial aplicable i a l’aclariment de termes i conceptes que milloren el document, encara que sense alterar el contingut substancial de la proposta del Pla General aprovada provisionalment el 28 de juny.

Amb l’aprovació definitiva del Pla General Estructural (PGE) per part de la Comissió Territorial d’Urbanisme prevista per al mes vinent de desembre, es continua treballant en l’àmbit municipal en l’altre document que forma part del planejament urbanístic, el Pla d’Ordenació Detallada (POP), amb l’objectiu que Castelló puga tindre el nou Pla General aprovat com més prompte millor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari