Castelló consolida el Servei de Manteniment de la Ciutat i resol el 86% de les incidències

López destaca la col·laboració dels veïns i veïnes per a alertar de problemes que detecten a la ciutat i donar-los una solució

Castelló consolida el Servei de Manteniment de la Ciutat i resol el 86% de les incidències
06/02/2021 -

El Servei de Manteniment de la Ciutat (SMC) de l’Ajuntament de Castelló ha registrat durant l’últim any un total de 18.690 incidències, de les quals s’han solucionat el 86% (16.163), mentre que la resta queden assignades, en reparació o bé són duplicades o han quedat arxivades. La major part de les incidències són per neteja i fems, jardineria, mobiliari urbà, senyalització, desperfectes en carrers i voreres, contenidors, clavegueram, enllumenat públic i camins, cunetes i séquies, entre altres àrees.

És l’últim balanç d’un servei al qual se li va donar un nou impuls en 2016 amb la creació d’una aplicació mòbil (app) específica que ofereix a la ciutadania una eina directa mitjançant la qual comunicar a l’Ajuntament les incidències o deficiències que detecten a la ciutat, d’una forma ràpida i eficaç. Així, via en línia, qualsevol veí o veïna pot comunicar l’existència d’un desperfecte o una alerta sobre la possible disfunció d’un servei. Després de ser rebuda la incidència, es posa en marxa un dispositiu tècnic per a donar-li solució. A més, l’usuari de l’app pot consultar en qualsevol moment l’estat de resolució de la seua queixa o suggeriment.

El regidor de Serveis Urbans, José Luis López, ha destacat que “aquest servei implica moltes empreses i treballadors, que s’encarreguen del manteniment de la ciutat i per al qual comptar amb la participació directa de la ciutadania és molt important, amb l’objectiu de resoldre les incidències que detecten i comuniquen i atendre les seues alertes”. “Amb la col·laboració dels nostres veïns i veïnes fem un Castelló millor”, ha subratllat López

Tenint en compte l’històric d’estadístiques del Servei de Manteniment de la Ciutat, que es gestiona des de l’àrea de Serveis Urbans i Enginyeria, des que es va activar l’app, en 2016, s’han registrat un total de 78.542 incidències, de les quals un 91% (71.297) van quedar solucionades. Quant a les àrees que generen més comunicacions per part de la ciutadania, són similars a les de l’últim any, destacant les incidències per neteja i fems, carrers i voreres, jardineria, mobiliari urbà, senyalització i elements de trànsit, clavegueram, enllumenat públic i camins i séquies.

L’eina es pot descarregar des de l’app Store de iOS i la Play Store d’Android fent la cerca ‘Castelló SMC’ o des de la pàgina web de l’Ajuntament, en el següent enllace http://smc.castello.es, des d’on també existeix la possibilitat d’usar la versió d’escriptori.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari