Castelló contacta amb veïns del Grau, Grapa, Rafalafena i Guinea per a canalitzar les ajudes de rehabilitació del Pla Barris

Castelló contacta amb veïns del Grau, Grapa, Rafalafena i Guinea per a canalitzar les ajudes de rehabilitació del Pla Barris
07/04/2022 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló ha iniciat una ronda de contactes amb comunitats de propietaris dels barris del Grau, Grapa, Rafalafena i la Guinea, per a canalitzar la seua inclusió en el Programa Barris per a rehabilitació d’edifici, una iniciativa finançada pel pla de recuperació de la Unió Europea i que es dirigeix als immobles més vulnerables construïts en els anys 50 i 60 del segle passat. Al mateix temps, s’enviaran cartes informatives a 30 grups que sumen 700 habitatges.

“Des de l’Ajuntament farem d’agent urbanitzador de zones concretes a determinar per a canalitzar i facilitar la gestió de les ajudes per a la rehabilitació. Les comunitats que s’integren en el Programa Barris podran accedir a subvencions que poden aconseguir el 90% del cost total del projecte”, ha explicat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

L’Oficina Municipal manté les primeres reunions amb dues comunitats de propietaris del Grau, dos de Grapa i Rafalafena i 2 de la Guinea, contactes sorgits de la campanya de difusió de les ajudes que ha impulsat la Regidoria en les últimes setmanes. Aquestes trobades es completen amb l’enviament de missives informatives a 30 grups de diversos barris amb immobles més antics de la ciutat.

“El Programa Barris és una iniciativa molt important per a accelerar la regeneració de les zones populars de la ciutat, ja que va destinat als habitatges més vulnerables i que més actuacions de millora necessiten en conservació, accessibilitat i eficiència energètica”, ha subratllat la regidora.

Els edificis subvencionables formaran part d’àmbits d’actuació concrets que abastaren immobles amb més necessitat de millora en conservació, eficiència energètica i accessibilitat (entorns residencials de rehabilitació programada). L’Ajuntament ajudarà en la gestió de les ajudes fent d’agent rehabilitador. La convocatòria del Programa Baris es publicarà a la fi d’aquest mes. La dotació econòmica serà de 87 milions en la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari