Castelló coordina tallers contra la violència de gènere en l'alumnat de secundària

L’Ajuntament engega un programa de prevenció perquè joves i adolescents puguen identificar situacions de violència masclista

Castelló coordina tallers contra la violència de gènere en l'alumnat de secundària
08/10/2021 -

La Regidoria de Feminisme i LGTBI+ de l’Ajuntament de Castelló està impulsant programes de sensibilització i igualtat en els centres educatius de la ciutat. Amb l’objectiu de conscienciar a joves i adolescents, aquestos tallers han començat en els centres educatius de secundària amb un programa de prevenció de violència de gènere.

Aquest programa en l’àmbit educatiu es fonamenta en la necessitat de formar a l’alumnat juvenil de Castelló perquè puga identificar situacions de violència masclista posant el focus en la prevenció.

Tal com ha explicat la regidora de Feminismes, Verònica Ruiz, l’objectiu principal “és despertar la identificació i el compromís del nostre alumnat amb la igualtat i la prevenció de qualsevol situació de violència masclista”. Entre d’altres, als tallers també s’ha treballat desmuntant falses creences per fer èmfasi en el fet que el masclisme és una xacra que atenta i limita les dones.

L’edil Ruiz també ha destacat que “hem de ser capaços des que som adolescents a saber identificar les desigualtats i les violències que poden generar-se en les relacions afectives, per a poder previndre-les, ser capaços d’eixir-ne i demanar ajuda”.
Els centres que han participat en aquests tallers són els IES Joan Baptista Porcar, Ramiro Izquierdo, Ribalta, Caminàs, Bovalar, Penyagolosa, Politècnic i Penyeta Roja, així com Carmelitas, Escuelas Pías, Verge del Lledó, Pi Gros i CFO Cáritas.

A més, durant les properes setmanes estan previstos més programes en l’alumnat de secundària per treballar tallers de sensibilització contra la prostitució i el tràfic amb fins d’explotació sexual, i contra el sèxting. També s’engegaran programes de formació dirigits a l’alumnat de primària sobre coeducació i per celebrar el Dia Internacional de les Xiquetes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari