Castelló crea una unitat policial per a visibilitzar la diversitat i lluitar contra els delictes d'odi

La Unitat de Diversitat i Inclusió Social (UDIS) lluirà el logo guanyador després d’un concurs en l’Escola d’Art i Superior de Disseny

Castelló crea una unitat policial per a visibilitzar la diversitat i lluitar contra els delictes d'odi
16/06/2022 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències, ha creat la Unitat de Diversitat i Inclusió Social (UDIS) de la Policia Local, una unitat que naix amb l’objectiu i finalitat de visibilitzar la diversitat, fomentar la inclusió social i previndre els delictes d’odi. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i el regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, han participat aquest dijous en el lliurament de premis del concurs realitzat entre l’estudiantat de la’Escola d’Art i Superior de Disseny per a triar el logotip que lluirà i identificarà a aquesta unitat.

L’alcaldessa ha destacat que “l’UDIS ha nascut per a visibilitzar i sensibilitzar sobre la diversitat cultural, funcional i sexual existent en la nostra societat i fer front a desafiaments com lluitar contra els delictes d’odi i fer costat a les víctimes d’aquesta mena de delictes que són discriminatoris i intolerables”. “Castelló avança cap a un nou model de Policia Local, que s’adapta a les demandes i realitat social de la nostra ciutat, una ciutat que és diversa, plural i inclusiva”, ha indicat.

Marco ha agraït la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny per a l’organització del concurs convocat per a triar el logotip oficial de l’UDIS i ha donat l’enhorabona a les dues guanyadores del primer i segon premi. El primer premi ha recaigut en l’estudiant Llija Naumann, el disseny de la qual serà el logotip oficial que lluirà l’UDIS. El segon premi ha sigut per a l’estudiant Isabel Montoliu.

El regidor de Seguretat Púbica i Emergències, Octavio Traver, ha explicat que la unitat “es va crear el mes d’abril passat i està integrada per fins a set efectius que s’encarreguen de temes com la sensibilització contra l’assetjament escolar, els delictes d’odi, la LGTBIfobia, la mediació i l’atenció a les mates d’aqueixa mena de delictes, entre altres coses”.

L’UDIS té entre els seus fins el de fer costat a les víctimes relacionades amb els delictes d’odi per fets discriminatoris i intolerància per racisme i xenofòbia, orientació i identitat sexual, de gènere, pràctiques religioses, exclusió social, diversitat funcional o aporofòbia; així com la realització de labors de conscienciació i sensibilització.

En l’acte de lliurament de premis celebrat hui en el Menador també ha assistit una representació de la nova unitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari