Castelló crearà un horari d'atenció preferent per a majors de 60 anys

La ciutadania haurà d’acudir a les dependències municipals exclusivament amb cita prèvia

Castelló crearà un horari d'atenció  preferent per a majors de 60 anys
17/05/2020 -

Els procediments d’Atenció Ciutadana es veuran modificats en les pròximes setmanes a mesura que es recupere l’atenció presencial a l’Ajuntament de Castelló, prevista per a la fase 2 de la desescalada. A fi de protegir a la població de major risc, el consistori estudia la creació d’un horari d’atenció preferent per a les persones majors de 60 anys.

Tant els ciutadans i ciutadanes d’aquesta franja d’edat com tots aquells que acudisquen a realitzar tràmits presencials hauran de fer-ho amb cita prèvia. Aquest procediment serà necessari per a accedir a les oficines del registre i a les tinences d’alcaldia, encara que l’equip de govern valora si és possible la seua implantació en altres departaments que realitzen atenció al públic, com urbanisme o consum.

«En aquests moments, és fonamental garantir la seguretat als col·lectius de risc, com les persones majors, i també l’efectivitat i la rapidesa en els tràmits», ha assegurat l’edil Atenció Ciutadana, Ignasi Garcia. En aquest sentit, el regidor també ha informat que «per a guanyar agilitat, evitar aglomeracions i reduir els riscos, tant per al públic com per al personal municipal, el consistori manté la sol·licitud de cita prèvia mitjançant el telèfon 010 i la web municipal».

Més de 20.000 atencions durant l’estat d’alarma

Garcia també ha volgut posar en valor el treball realitzat durant el desenvolupament del Pla Especial d’Atenció a la Ciutadania COVID-19, gràcies al qual s’han realitzat més de 20.000 atencions telemàtiques «Hem demostrat que una administració pròxima ho és encara que l’atenció no siga presencial i el personal del servei donat resposta a la ciutadania en un moment en el qual era més necessària que mai una informació clara i fiable», ha assegurat el responsable de l’àrea.

Segons el registre municipal, aquest Pla Especial ha suposat l’atenció de 13.646 trucades telefòniques. A més, s’han generat altres 6.040 registres d’entrada per la seu electrònica i la web i el personal ha donat resposta a més de 400 consultes rebudes via correu electrònic. Durant aquestes setmanes, i a fi de donar resposta a la múltiples sol·licituds que arribaven als serveis municipals, l’equip de govern també ha activat la sol·licitud en línia de certificats i volants d’empadronament, uns dels documents requerits per a l’ajornament del pagament de préstecs hipotecaris, entre d’altres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari