Castelló crida 'Nosaltres som perquè elles van ser' pel Dia de les Dones

La programació pel 8M contempla una vintena d’activitats culturals, lúdiques i reivindicatives

Castelló crida 'Nosaltres som perquè elles van ser' pel Dia de les Dones
28/02/2022 -

‘Nosaltres som perquè elles van ser’ és el claim de la campanya d’enguany llançada per l’Ajuntament de Castelló amb motiu del 8 de març, el Dia Internacional de les Dones, i que omplirà el mes amb una vintena d’activitats lúdiques i culturals i amb un marcat caràcter reivindicatiu per la igualtat real entre dones i homes.

La imatge de ‘La llibertat guiant al poble’ d’Eugène Delacroix junt amb el lema d’aquesta campanya recorreran els carrers de Castelló amb els autobusos urbans. En aquesta línia, fent referència a la campanya de sensibilització ciutadana que ja es pot veure als autobusos de la ciutat, la regidora d’Igualtat, Verònica Ruiz, ha destacat que “un any més preparem tot un mes d’activitats variades per commemorar el Dia Internacional de les Dones, i en el que enguany cridarem: nosaltres som perquè elles van ser”.

Ruiz també ha explicat que la campanya d’enguany “convida a reflexionar al voltant de la importància de la sororitat i de seguir afiançant els drets de les dones”.

A més, el dia 8 de març tindrà lloc l’acte institucional al Teatre del Raval amb el nomenament de la dona Premi Olímpia 2022 (la fotoperiodista Carme Ripollés) així com el lliurament de la XXIX edició del Concurs Relats de Dones 2021.

Més activitats

El Teatre del Raval acollirà el 3 de març ‘Sóc hiperactiva’ de Pepa Cases, un monòleg feminista i en valencià, on la protagonista reflexiona sobre com la quotidianitat converteix les dones en hiperactives. Les entrades es poden adquirir en la web entrades.castello.es.

Els dies 6 i 12 de març, dins del cicle de Planetallers, es podrà gaudir dels tallers de dones astrònomes ‘Caroline Herschel’ i ‘Jane Luu i els objectes transneptunians’ al Planetari de Castelló. Es podrà fer la inscripció gratuïta amb reserva anticipada al web eventbrite, el dilluns anterior a l’activitat.

El 10 de març, es celebrarà a les 19:00h al Museu d’Etnologia la trobada ‘Elles habiten a la ciutat’, un diàleg intergeneracional entre treballadores del sector tèxtil a Castelló. També es celebrarà l’obertura de l’exposició ‘El árbol de la rabia’ a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló. Per altra banda, el dia 13 a les 11:00 h, es celebrara l’itinerari ‘Dones Inmortals’ el cementiri de Sant Josep
La Casa dels caragols acollirà el dia 11 de març a les 18:00 h la conferència ‘L’envelliment amb mirada feminista’ d’Anna Freixas Farré i el 15 de març, a la mateixa hora, serà el torn d’Ana Mª Ávila Peñalver amb la ponència ‘Dones i salut mental’.

Tanmateix, durant tot el mes de març, les dones seran les protagonistes del cicle ‘Los lunes concierto’. El dia 7 de març, la soprano Lorena Paz i el pianista Albert Nieto presenten ‘Cantant a dues poetesses’, en homenatge a Ángela Figuera Aymerich i Carmen Conde. El dia 14 de març, serà el torn de la vocalista Arantxa Domínguez i el pianista Ricardo Belda amb el seu programa ‘Amb veu de dona’ amb un missatge de lluita per la Igualtat real de les dones i contra la violència masclista. Per últim, el 28 de març, Loles Beses al violí clàssic i Fran Rodríguez a la guitarra acústica a ritme de la música rock i folk més representativa dels anys 70 fins a l’actualitat adaptada als seus instruments de corda.

Per a culminar la celebració del mes de la dona al Teatre del Raval es projectarà el documental ‘Hijas de Cynisca i col·loqui’ el dia 17 de març i la pel·lícula ‘Radioactive: Madame Curie’ el dia 30 de març.

Forma part d’aquesta programació també les exposicions que ja es poden visitar ‘Montes de Tessaout: Heridas de viento y sol’, d’Elena Lenguas a la façana del Mercat Central i, les sèries ‘Per Bruixa’, d’Ana Beltrán Porcar, ‘Aixovar d’espai’, de Lara Ordóñez; ‘Límit 40 minutes, 1h 9m Daily average 1h 54 m today’, de Cristina Santos; ‘Filo’, de Gerard Bomboí; i ‘El que importa és el viatge’, de Nacho Rosel, al Menador Espai Cultural.

A més, durant els dies 1, 8, 22 i 29 d’abril a les 18:00 h en l’Edifici Menador s’impartirà el Curs d’empoderament de dones des de la consciència corporal amb inscripció gratuïta a igualdad@castello.es fins a completar aforament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari