Castelló defén la democràcia i els drets i llibertats de la comunitat LGTBI

Verònica Ruiz: “estem fomentant la tolerància, el respecte a la diversitat, la convivència, la inclusivitat i que la gent se puga estimar com vulga”

Castelló defén la democràcia i els drets i llibertats de la comunitat LGTBI
18/10/2021 -

La regidora de Cultura, Feminisme i LGTBI a l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha apel·lat aquest matí que “som una ciutat que defensa la democràcia, i els drets i llibertats de la comunitat LGTBI”. Ho ha fet en roda de premsa acompanyada de la Vicepresidenta i Consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat Valenciana, Mònica Oltra; el director general d’Igualtat en la Diversitat, José de Lamo; l’escriptor del llibre ‘El fin del armario’, Bruno Bimbi; el coautor del llibre ‘LGTBI, claus bàsiques’, Cristian Carrer; i Mercé Pérez de l’editorial Sembra Llibres.

Després que un auto judicial obligue la retirada de la donació d’un lot de 32 llibres als centres de secundària de Castelló i del centre de menors Pi Gros, la regidora Ruiz ha destacat que “defensarem els drets humans i llibertats de totes les persones, estimen a qui vulguen estimar”.

De fet, Ruiz ha insistit què “la nostra voluntat és precisament donar eines a l’alumnat i professorat per treballar i educar en valors democràtics, fomentant la tolerància, el respecte a la diversitat, la convivència i la inclusivitat”.

L’edil Ruiz també ha volgut donar suport i agrair la implicació per defensar la llibertat i els drets humans per part del col·lectiu LGTBI, dels autors dels llibres, i de la comunitat d’editors i llibreters. Tots aquests, representats a l’acte pels escriptors Bruno Bimbi i Cristian Carrer i l’editora de Sembra Llibres Mercé Pérez, han coincidit en traslladar un missatge conjunt de solidaritat i condemna, i han agraït el suport de les institucions per aquest crit cap a la llibertat d’expressió i defendre els drets i llibertats. A més, han recordat que, entre d’altres, són llibres que donen eines per abordar fenòmens tan terribles com l’assetjament per orientació sexual i que en una democràcia no es prohibeix cap llibre.

Llei valenciana d’Igualtat LGTBI

La vicepresidenta Oltra ha ressaltat que “per això estem ací la Generalitat, l’Ajuntament de Castelló i les institucions que defensem la democràcia i la llei, perquè és on es divideixen les aigües entre les persones demòcrates i les que no ho són; entre les persones que estan al costat dels drets humans i les que estan amb els estats totalitaris”. En aquest sentit, la vicepresidenta del Consell s’ha referit a la Llei valenciana d’igualtat de les persones LGTBI, que en el seu article 24 diu que es duran a terme “actuacions específiques en els centres educatius, per a garantir que totes les persones que conformen la comunitat educativa puguen exercir els drets fonamentals que empara la legislació autonòmica, estatal i internacional”. “Aquestes actuacions -continua l’article- inclouran, en el projecte educatiu i en tots els documents que regulen la vida del centre, la promoció de la igualtat en la diversitat i la no discriminació de les persones LGTBI”.

Així mateix, la llei diu que s’organitzaran, dins del pla de formació del centre, “cursos de formació sobre diversitat sexual, familiar, de gènere i de desenvolupament sexual impartits per persones expertes”. A més, es “fomentaran activitats de sensibilització amb la col·laboració de col·lectius LGTBI i de mares, pares i familiars de LGTBI”.

Oltra també ha recordat que a això se suma el recollit en l’article 34 d’aquesta mateixa norma en la qual es parla sobre la “promoció d’una cultura inclusiva” i s’especifica que “totes les biblioteques de titularitat de la Generalitat i les biblioteques de titularitat municipal hauran de comptar amb un fons bibliogràfic i filmogràfic específic en matèria de diversitat sexual, familiar, de gènere i de desenvolupament sexual. El contingut dels materials haurà de ser respectuós amb els drets humans. En els municipis de més de 25.000 habitants conformaran una secció específica”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari