Castelló desplega un dispositiu especial per a impedir una Romeria de les Canyes alternativa

La policia controlarà i barrarà els accessos a l’ermita de la Magdalena i a Sant Roc de Canet des de les 7 del matí

Castelló desplega un dispositiu especial per a impedir una Romeria de les Canyes alternativa
06/03/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències, activarà aquest diumenge un dispositiu policial especial per a impedir la celebració d’una Romeria de les Canyes alternativa i evitar aglomeracions entorn de l’ermita de la Magdalena. El dispositiu policial es posarà en marxa des de les 7.00 hores del matí d’aquest diumenge i comptarà amb la col·laboració de l’Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil de Castelló i de la resta de forces i cossos de seguretat de l’Estat.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, David Donate, ha recalcat que les festes de la Magdalena i tots els seus actes i celebracions estan suspesos a causa de la pandèmia i, per això, s’ha preparat tot un operatiu de seguretat dirigit a evitar aglomeracions entorn de l’ermita de la Magdalena. “Activarem un dispositiu especial des de primera hora del matí amb l’objectiu d’impedir una Romeria alternativa i que es puguen produir situacions que comporten risc sanitari”, ha indicat.

Els agents procediran a barrar els camins que donen accés a l’esplanada de l’ermitori de la Magdalena, prohibiran l’aparcament en la zona i tancaran espais com el dels jocs infantils. També es barraran els accessos a l’ermita de la Magdalena i a la de Sant Roc de Canet. “Més d’una vintena d’agents de la Policia Local es desplegaran en el paratge per a evitar aglomeracions o l’incompliment de la normativa sanitària, a més d’impedir la pujada fins a la mateixa ermita, que romandrà tancada igual que el Castell Vell i el Centre d’Interpretació, al costat de la resta d’ermites de titularitat municipal”, ha afegit Donate.

D’altra banda, cal recordar que l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha emés un bàndol en el qual, entre altres coses, incideix en la importància d’evitar concentracions que, de manera espontània o prèviament concertada, imiten o reproduïsquen la Romeria en tot o part del recorregut. El bàndol insisteix en l’obligació de complir amb les normes sanitàries vigents i amb altres mesures com la prohibició de beure al carrer i recorda que el seu incompliment està subjecte a sanció.

Així mateix, s’informa que l’ordenança de convivència ciutadana prohibeix disparar petards, coets i tota classe d’articles pirotècnics que puguen produir incendis en la via pública, així com portar metxes enceses, excepte autorització expressa o en Festes locals, amb el que, amb les festes suspeses, no està permesa aquesta pràctica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari