Castelló destaca la millora de l'avinguda Lledó que convertirà el vial en un itinerari accessible

Els regidors de Mobilitat Sostenible i Benestar Social traslladen a Cocemfe les accions del projecte en matèria d’accessibilitat

Castelló destaca la millora de l'avinguda Lledó que convertirà el vial en un itinerari accessible
04/02/2022 -

Els regidors de Mobilitat Sostenible i de Benestar Social i Dependència de l’Ajuntament de Castelló, Jorge Ribes i Mary Carmen Ribera, respectivament, s’han reunit hui en la Cambra Agrària amb el cap de direcció de Cocemfe a Castelló, Samuel Miralles, amb el qual han abordat el projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda Lledó en general i de manera específica les qüestions que implica en matèria d’accessibilitat.

En la trobada s’ha posat l’accent que l’actuació compleix amb la normativa d’accessibilitat en espais públics, “donant resposta al problema de mobilitat per als vianants i a la deficient accessibilitat existent actualment en el vial”, segons ha ressaltat Ribes. “Amb aquesta reforma de l’avinguda Lledó continuem avançant per a fer de Castelló una ciutat més accessible, més còmoda i més saludable per a tota la ciutadania”, ha apuntat Ribera.

En aquest sentit, durant la trobada amb Cocemfe s’ha explicat que s’ha projectat un passeig central al llarg de tot el recorregut (1,5 quilòmetres), des de la plaça María Agustina fins a la basílica del Lledó que configura un itinerari 100% segur i accessible. Aquest passeig central té entre 4 i 7 metres d’ample, segons els trams del recorregut, i permet salvar les interseccions existents, generant una plataforma sense desnivells en tota l’avinguda.

El projecte aposta, a més, per voreres funcionals que guanyen espai per a les i els vianants. Així mateix, tot el recorregut incorpora les aplicacions regulades del paviment tàctil indicador en les zones per als vianants que permet orientar, dirigir i advertir a les persones, disposant-se franges d’acabat, orientació i ample tal com estableix la normativa en les diferents zones. El paviment tàctil indicador permetrà una fàcil detecció i recepció d’informació mitjançant el peu o bastons de persones invidents sense que constituïsca perill per al trànsit per als vianants en el seu conjunt.

Cal recordar que el projecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l’avinguda Lledó de Castelló tira a rodar el dimarts d’aquesta setmana amb la signatura de l’acta de replanteig que dona principi formalment a l’inici de les obres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari