Castelló destaca el model de cooperativa d'habitatge en cessió d'ús per a facilitar llars a col·lectius vulnerables

Les Jornades Construint i Alternatives aborden sistemes per a ampliar la xifra d’habitatges assequibles

Castelló destaca el model de cooperativa d'habitatge en cessió d'ús per a facilitar llars a col·lectius vulnerables
31/10/2020 -

Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives que organitzen les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l’Ajuntament de Castelló promouen el model de cooperativa d’habitatge en cessió d’ús per a facilitar cases a preus assequibles per a col·lectius vulnerables, joves o gent gran.

El model d’habitatge en cessió d’ús va ser abordat en la taula redona de Construint i Alimentant Alternatives que va tindre lloc en la vesprada del dijous de manera online, a càrrec de Julia Pineda, del Col·lectiu Domèstiques; i Fran Merino, de la Federació Valenciana de Cooperatives d’Habitatge. Van assistir la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, i el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Pineda va destacar que aquest sistema es projecta com un instrument jurídic i organitzatiu per a promocionar i rehabilitar habitatge assequible i, en col·laboració de l’Administració, garantir la seua funció social. Aquesta iniciativa contempla una forma de gestió per és que la propietat de l’habitatge és d’una cooperativa en la qual els socis són residents, els qui aconsegueixen cases a preus baixos a canvi de comprometre’s a fer-se càrrec de despeses econòmiques derivades del manteniment.

És un model, va ressaltar Pineda, dirigit especialment a col·lectius amb més problemes econòmics, joves que busquen la seua primera casa o gent gran interessada en un envejiment actiu.

Per part seua, Fran Merino, de FECOVI, va exposar exemples i va explicar les polítiques públiques en les quals participa la Federació en col·laboració amb l’Administració Pública. Va presentar el projecte Base Viva, una xarxa públic-cooperativa en la qual participaran les Conselleries d’Habitatge i Economia Sostenible i ajuntaments que impulsarà infraestructures públiques i habitatges cooperatius de cessió d’ús.

Construint i Alimentant Alternatives desenvolupen aquest cap de setmana, al llarg del dia, un taller de bioconstrucció al parc Rafalafena, a càrrec de Okambuva coop., que comprendrà la confecció d’un mural amb materials amigables amb el medi ambient.

El dimarts, de manera online pel canal de Youtube de les Jornades, hi haurà una conferència sobre rehabilitació sostenible a càrrec de José Manuel López i Eva Raga; i el 5, també per Youtube, serà el torn d’una xarrada sobre el dret a l’habitatge amb Nacho Collado, de la cooperativa El Rogle. Totes dues a les 18.30 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari