Castelló destina 325.000 euros en ajudes per impulsar l'emprenedoria, plans d'ocupació i innovació social

Castelló destina 325.000 euros en ajudes per impulsar l'emprenedoria, plans d'ocupació i innovació social
08/06/2021 -

L’Ajuntament de Castelló llança ajudes per valor de 325.000 euros destinades a tres línies de suport per a la creació i consolidació d’empreses, així com per al desenvolupament de projectes d’ocupació per part d’entitats del tercer sector i la realització de programes d’innovació social per a col·lectius en situació de vulnerabilitat. Es tracta de tres línies d’ajudes, impulsades des de l’Agència de Desenvolupament Local-Castelló Crea, les bases de les quals seran aprovades en una pròxima Junta de Govern Local i que enguany es veuran incrementades respecte a l’any anterior.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la importància d’aquestes tres línies d’ajudes destinades a fomentar l’emprenedoria i per a l’execució de projectes de caràcter sociolaboral encaminats a millorar les condicions de vida de les persones i l’ocupabilitat. “Les polítiques socials i d’ocupació són una prioritat per a aquest equip de govern, tal com venim demostrant des de 2015 amb l’augment de les partides destinades a aquests àmbits”, ha apuntat Marco. L’alcaldessa ha destacat que, en aquesta línia de suport a les polítiques actives d’ocupació, enguany s’incrementarà la partida per a aquestes tres línies d’ajudes.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha apuntat que es tracta de la línia d’ajudes destinades a la creació i consolidació d’empreses per un total de 50.000 euros, subvencions per a projectes d’ocupació per part d’entitats del tercer sector (amb 100.000 euros), i la línia d’ajudes per a projectes d’Innovació Social (amb 175.000 euros). “En total, 325.000 euros en ajudes dirigides a continuar fomentant la creació d’ocupació a la ciutat i els projectes sociolaborals”, ha afirmat. Porta ha destacat l’increment respecte al passat any en què es va destinar 140.000 a aquests tres plans.

En els pròxims dies s’aprovaran les bases d’aquestes tres línies. La primera, la convocatòria per a projectes d’Innovació Social 2021 compta amb una dotació de 175.000 euros i està destinada al foment i impuls de projectes d’innovació social a la ciutat de Castelló, realitzats per part d’entitats privades, empreses, associacions, federacions, confederacions o agrupacions de les mateixes que desenvolupen projectes o programes d’acció social, el domicili fiscal de la qual o social, o el centre de treball de la qual estiga situat a la ciutat. Es tracta de projectes de desenvolupament, implementació i/o validació de metodologies o tecnologies innovadores (projectes pilot i demostracions) orientades a la resolució de problemes socials i que plantegen actuacions encaminades a millorar les condicions de vida de la ciutadania del municipi de Castelló, especialment, la d’aquells col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat social. Seran subvencionables projectes que duguen a terme accions emmarcades en els àmbits de l’educació, la mobilitat i accessibilitat universal, la inclusió social i laboral de col·lectius desfavorits, dependència i economia de les cures, seguretat i atenció davant emergències, alimentació i consum saludable, responsable i de proximitat, i xarxes d’intercanvi i economia col·laborativa, participativa i estructuració social. L’ajuda màxima per projecte i/o entitat és de 16.000 euros.

En segon lloc, la convocatòria de concessió de subvencions a Projectes d’Ocupació 2021 que compta amb una partida de 100.000 euros. Es tracta d’una línia dirigida a projectes d’ocupació en el municipi de Castelló per part d’entitats privades del tercer sector d’acció social, com ara associacions, fundacions, així com les federacions o associacions que les integren que estiguen dirigits a la millora de l’ocupabilitat i reforç de les habilitats bàsiques per a l’ocupació, amb especial incidència en aquells col·lectius que es troben en situació de desavantatge o vulnerabilitat social. En aquest cas, l’ajuda màxima serà de 10.000 euros per projecte.

Finalment, les ajudes destinades al suport en la creació i consolidació d’empreses, que compta amb una dotació de 50.000 euros per a aquest 2021. Aquesta convocatòria té com a objectiu l’impuls del desenvolupament socioeconòmic de Castelló mitjançant el suport a les iniciatives emprenedores, a la consolidació i innovació empresarial, i a la generació d’ocupació estable i de qualitat a la ciutat. Així, seran subvencionables les despeses per a la posada en marxa de les empreses. El període subvencionable serà el comprés entre l’1 d’abril de 2021 i el 28 de febrer de 2022 i l’ajuda màxima serà de 2.900 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari