Castelló destinarà 7,2 milions a polítiques d'ocupació enguany, set vegades més que en 2015

Castelló destinarà 7,2 milions a polítiques d'ocupació enguany, set vegades més que en 2015
08/01/2022 -

L’Ajuntament de Castelló dona un nou impuls a les polítiques d’ocupació en destinar per a aquest any 2022 un total de 7,2 milions d’euros, la qual cosa suposa un 16% més que l’any passat i multiplicar per set el pressupost destinat a aquesta àrea en 2015. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat que les polítiques de foment de l’ocupació “han sigut una prioritat” des de l’arribada al govern municipal fa més de sis anys i que això es reflecteix “en l’augment del pressupost i del personal per a aquesta àrea de vital importància”.

“Enguany donem un nou impuls, amb un augment del pressupost que ens permetrà dur a terme noves polítiques d’ocupació i consolidar aquelles que millors resultats estan donant”, ha manifestat Marco. L’alcaldessa ha destacat a més que enguany es produirà una nova fita amb l’aprovació i posada en marxa de l’II Pla Estratègic d’Ocupació, el document que oferirà una nova radiografia real del teixit sociolaboral de la ciutat i que definirà les futures accions a desenvolupar en aquest àmbit amb l’objectiu d’augmentar l’efectivitat de les polítiques municipals.

L’alcaldessa ha recordat a més que Castelló va registrar a novembre del passat any el nivell de desocupació més baixa dels últims 23 mesos i quasi 4.000 persones parades menys que en 2015. “Són dades bones, però encara hem de continuar invertint en polítiques d’ocupació i generant les condicions òptimes per a la creació de nous llocs de treball, i per això tornem a impulsar un pressupost que creixerà fins als 7,23 milions enguany”, ha apuntat.

D’aquest pressupost, dos milions d’euros aniran destinats a una nova edició de Jornals de Vila, el programa municipal d’ocupació creada en 2016 per a afavorir la inserció laboral de persones que es troben en situació de desocupació de llarga duració i en situació de vulnerabilitat social. “Enguany serà ja la setena edició d’aquest programa que continua creixent en metodologia i en nombre de persones desocupades, amb una inserció en el mercat laboral satisfactòria”, ha indicat la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta.

Junt a Jornals de Vila, la proposta de pressupost per a 2022 recull una partida de 425.000 euros per a les línies d’ajudes a l’emprenedoria, l’economia social, innovació social i projectes d’ocupació. També es destinaran 250.000 euros als programes per a fomentar i recuperar el talent en l’àmbit laboral. Es tracta de línies d’ajuda que es van posar en marxa en 2017 i que sumen des de llavors dos milions d’euros i 400 altes a la Seguretat Social.

D’altra banda, l’aportació municipal per al Consorci del Pacte Local per l’Ocupació ascendeix a 857.258 euros. El Taller d’Ocupació XIII comptarà amb un pressupost de 718.539 euros.

La regidora d’Ocupació ha destacat que enguany es continuarà amb els programes de formació a mesura, l’aposta iniciada en 2021 per a donar resposta a les necessitats reals de qualificació del teixit empresarial local mitjançant la capacitació professional de persones desocupades. “La formació és un els factors més importants a l’hora d’accedir a una ocupació i amb els programes de formació a mesura cobrim les necessitats que ens demanden les associacions empresarials, per la qual cosa ampliem les possibilitats d’ocupació després de la formació”, ha apuntat Puerta.

Finalment, el pressupost recull també les partides de l’Agència de Desenvolupament Local Castelló Crea per als serveis d’assessorament, orientació, formació i intermediació per a persones en situació de desocupació i/o persones emprenedores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari