Castelló destina 814.280 euros a projectes de benestar social i cooperació al desenvolupament

Castelló destina 814.280 euros a projectes de benestar social i cooperació al desenvolupament
24/12/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquesta setmana la concessió de diferents ajudes que sumen 814.280 euros per al desenvolupament de projectes de benestar social i cooperació al desenvolupament. En total, l’última Junta de Govern Local, celebrada aquest dijous, ha aprovat set subvencions i convocatòries de les quals han sigut beneficiàries diferents entitats i organitzacions que treballen en diferents àmbits de l’atenció social, així com programes de cooperació internacional per al desenvolupament.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha posat en valor el compromís d’aquestes entitats i l’aposta del govern municipal “per continuar recolzant la important labor que desenvolupen en favor del benestar de les persones i per un Castelló més inclusiu i amable”. Així, ha destacat els 135.269 euros concedits a 24 entitats dins de la convocatòria per al foment de projectes que realitzen les associacions i entitats prestadores de serveis socials a la ciutat. Entre elles, s’han atorgat ajudes per a l’execució de projectes com el suport a famílies d’acolliment, intervenció psicosocial amb famílies, l’habitatge tutelat d’Afanías, el programa integral d’oci i temps lliure de l’Associació de Pares de xiquets amb Síndrome de Down, projectes d’inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat auditiva, ajuda a domicili i promoció de l’envelliment saludable per a persones majors de Creu Roja, etc.

El segon projecte aprovat ha sigut la concessió d’una ajuda per 74.800 euros a la Federació Provincial de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica-COCEMFE per a l’execució del programa de promoció per a la inclusió social. En aquest sentit, la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha explicat que, a través d’aquesta ajuda, “l’Ajuntament col·labora amb aquesta entitat per a la posada en marxa del servei terapèutic i social destinat a atendre persones amb discapacitat de Castelló”.

També s’ha aprovat la concessió de 40.000 euros per al projecte de ‘Centre d’Esplai Racó Màgic’ de Castelló que desenvolupa la Fundació Secretariat Gitano i que consisteix en la creació d’un espai extraescolar per al desenvolupament dels xiquets i xiquetes escolaritzades en etapes d’infantil i primària, a través d’activitats lúdic-formatives, amb implicació de les famílies, i amb una visió de treball comunitari.

A més, s’han aprovat les subvencions destinades al foment de projectes que realitzen a Castelló les associacions i entitats sense ànim de lucre per a promoure la sensibilització dels valors de la convivència intercultural. En aquest cas, s’han concedit ajudes a tres entitats que sumen 19.211 euros. Així mateix, s’ha aprovat una altra ajuda per 35.000 euros per al projecte d’atenció a mariners i marineres amb necessitats socials que desenvolupa Stella Maris.

Cooperació al Desenvolupament

D’altra banda, també s’ha aprovat la concessió de dues convocatòries en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament. Una d’elles implica l’aprovació d’ajudes per 70.000 euros destinades a deu Organitzacions No Governamentals de Desenvolupament (ONGDs) per al foment de projectes d’educació per al desenvolupament, la ciutadania global i la sensibilització. La segona és la convocatòria per al foment de projectes de Cooperació al Desenvolupament que realitzen ONGDs en països i poblacions estructuralment empobrits. En aquest cas, s’han concedit 480.000 euros per a l’execució de quinze projectes a realitzar en dos anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari