Castelló destina dos milions d'euros per a contractar 114 persones en risc d'exclusió a través de Jornals de Vila 2021

arxiu

Castelló destina dos milions d'euros per a contractar 114 persones en risc d'exclusió a través de Jornals de Vila 2021
04/03/2021 -

L’Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous en Junta de Govern Local el projecte Jornals de Vila 2021 per a contractar 114 persones de la ciutat en situació de pobresa o risc d’exclusió social durant un període de mig any. Un acord pel qual es destinaran dos milions d’euros a un pla dedicat a facilitar la inserció laboral dels col·lectius més desfavorits. L’Ajuntament obrirà un nou procés de selecció per a aquestes contractacions en un procediment que generarà després una borsa d’ocupació.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la posada en marxa d’aquesta nova edició d’un programa “que va nàixer en 2016 com a aposta del nou govern municipal amb les polítiques actives d’ocupació i per la generació d’oportunitats laborals entre les persones en situació de vulnerabilitat”. “Arribem a la sisena edició d’un programa que no ha deixat de créixer des que el vam posar en marxa fa cinc anys amb la contractació de 43 persones, enguany destinarem dos milions d’euros i podrem realitzar 114 contractacions”, ha apuntat.

La regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha anunciat que enguany s’obrirà un nou procés de selecció per a la cobertura d’aqueixos llocs. “Un procés pel qual, a més, es generarà una borsa d’ocupació que tindrà vigència fins a la convocatòria d’una nova edició del programa”, ha indicat.
Puerta ha destacat que Jornals de Vila va ser el primer programa d’ocupació pròpia finançada per l’Ajuntament. “Des de llavors, aquest pla ha proporcionat ocupació a 534 persones en risc d’exclusió i facilitat les eines necessàries per a adquirir experiència i formació per a ampliar les oportunitats de futur”, ha indicat.

Els llocs de treball a cobrir seran els següents: 2 oficials de lampisteria, 4 oficials d’electricitat, 3 oficials de fusteria de fusta, 3 oficials de jardineria, 5 oficials d’obra de paleta, 6 oficials de pintura, 1 oficial de neteja, 2 oficials de fusteria metàl·lica, 4 peons d’obra de paleta, 2 peons de pintura, 4 peons de neteja, 2 peons de fusteria metàl·lica, 2 orientadors/as laborals, 1 educador/a social, 4 treballadors/as socials, 1 coordinador/a, 2 tècnics/as d’integració social, 1 tècnic/a en màrqueting i publicitat, 1 tècnic/a en animació sociocultural, 4 tècnics/as en informàtica, 29 ordenances/zeladors, 2 arquitectes/as tècnics/as i 29 auxiliars administratius/as.
En total, 114 persones en situació d’exclusió social que seran contractades durant un període de 6 mesos, en la realització d’activitats d’utilitat pública, amb la finalitat de contribuir a pal·liar la situació de pobresa i exclusió social en el municipi de Castelló i amb l’objectiu de la inserció en el mercat de treball dels col·lectius més desfavorits. L’execució del projecte s’iniciarà l’1 de juliol de 2021 i finalitzarà el 31 de desembre de 2021.
El procediment de selecció es donarà a conéixer en els pròxims dies i consistirà en la baremació de mèrits i, en el cas d’alguns perfils, en una entrevista personal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari