Castelló col·labora en una investigació de l'UJI per detectar la Covid-19 en l'aire i previndre noves onades

Navarro i Garcia assisteixen a la instal·lació d’un mesurador en la plaça de la Pescateria que vol reforçar la detecció precoç

Castelló col·labora en una investigació de l'UJI per detectar la Covid-19 en l'aire i previndre noves onades
14/02/2021 -

L’Ajuntament de Castelló col·labora en un projecte d’investigació que impulsa la Universitat Jaume I que analitza la presència de restes genètiques de la Covid-19 a l’aerosol de l’aire amb l’objectiu de reforçar la detecció precoç i reduir l’impacte de noves onades de la pandèmia. Els regidors de Transició Ecològica, Fernando Navarro, i de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, han assistit aquesta setmana a la instal·lació de l’estació de mesurament al costat de responsables dels departaments de Medicina i Química de l’UJI.

«Aquesta actuació de l’UJI es presenta com una xarxa d’alerta que ajude les autoritats sanitàries a reforçar els plans de prevenció de la Covid-19. Destaquem el paper d’investigació de la nostra Universitat per superar la pitjor pandèmia que patim en un segle», ha subratllat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que ha indicat que l’Ajuntament ha col·laborat en la gestió de les autoritzacions pertinents per a la seua col·locació en la via pública. Estarà durant els pròxims nou mesos en la plaça de la Pescateria, un lloc amb un important trànsit diari i que pot donar trasllat d’una mostra representativa.

Per la seua banda, Garcia ha destacat la tasca dels investigadors i les investigadores i ha agraït «que el vostre treball puga aplicar-se a la ciutat». «Aquesta crisi i aquesta pandèmia les superarem, també, amb l’ajuda de la ciència i la investigació. Hem donar-los el lloc i els recursos que es mereixen ja que l’emergència climàtica ens portarà més situacions similars i hem d’estar preparades i preparats per a fer-los front», ha assegurat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus.

Segons l’equip de l’UJI, l’objectiu d’aquesta actuació és analitzar a través de l’aerosol existent en l’aire les restes que puguen haver-hi de Covid-19 entre la fase inicial del virus i la seua posterior expansió entre la població, a fi de proposar una xarxa d’alerta que facilite els plans d’emergència. «Entre el període d’incubació del virus i l’aparició de símptomes, existeix un període en el qual els infectats són altament infecciosos i espiren partícules virals. Aquestes partícules víriques s’han detectat en filtres de l’aire recollit a Itàlia. Així, la finalitat d’aquesta investigació és explorar el desfasament entre el pic d’infectivitat associat a l’espiració i la presència de símptomes, per a propiciar mesures d’ actuacions sanitàries que permeten reduir l’impacte de futurs episodis de la Covid-19», indica aquesta iniciativa.

Aquest projecte, finançat per la Fundació BBVA, s’uneix a l’anàlisi de detecció de la Covid-19 que realitza en les aigües residuals l’empresa concessionària de l’aigua, també amb la finalitat de millorar la detecció precoç.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari