Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus amb visites guiades i teatralitzades

Els aforaments a les visites estan limitats i s’han de complir totes les mesures sanitàries

Castelló celebra el Dia Internacional dels Museus amb visites guiades i teatralitzades
10/11/2020 -

L’Ajuntament de Castelló participarà en la celebració del Dia Internacional dels Museus de la mà de la Regidoria de Cultura. En una nova col·laboració interinstitucional, el consistori, l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació i la Fundació Caixa Castelló han organitzat una sèrie d’actes per donar a conéixer els museus de la ciutat i de la resta de pobles de les comarques del nord.

“Aquesta intensa programació d’activitats, diversa i enriquidora, és el resultat d’una fórmula de col·laboració entre l’administració municipal, la provincial i autonòmica que dóna un resultat tan espectacular com el que podrem gaudir aquest cap de setmana”, ha explicat la regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz. L’edil ha destacat que gràcies a la col·laboració del MUCC en aquesta proposta el públic podrà triar entre “un seguit de visites guiades i teatralitzades per donar a conéixer el patrimoni municipal i entendre i valorar l’herència cultural de Castelló”.

Totes les activitats tindran l’aforament limitat i es realitzaran complint les mesures sanitàries. El primer acte en commemoració del Dia Internacional dels Museus està programat en el Museu d’Etnologia, on el públic podrà gaudir de la visita guiada ‘La memòria dels objectes’. Ací, tota persona que hi vaja podrà veure com es relacionen objectes quotidians amb objectes del museu (14 de novembre, 11.00 i 18.00 hores). El mateix dia, hi ha programada una visita guiada de la mà de Juan Alfonso, director de l’excavació arqueològica, a la Vil·la romana de Vinamargo (14 de novembre, 11.00 hores).

També dissabte, Castelló ha programat una visita al Cementeri de Sant Josep per conéixer l’itinerari de les Dones Immortals de la mà de Queta Ródenas (14 de novembre, 10.00 hores). Com a tancament de la celebració, diumenge al matí, es durà a terme la visita teatralitzada al Castell Vell de la mà d’Aur-art (15 de novembre, 11.00 hores).

Teatre, música i poesia al Museu de Belles Arts

El Museu de Belles Arts participa amb una obra de teatre sobre Dalí titulada ‘Dalí Salvador de Si Mateix’ (14 de novembre a les 19.30 hores). ‘Ara fa cent anys’ és un espectacle teatral que recorda obres dels anys 20, època fructífera per a la societat castellonenca (15 de novembre a les 12.00 hores). Emilio Gutiérrez Caba (intèrpret), Luis Santana (baríton) i Víctor Carbajo (piano) fan un recorregut poètic i musical pels principals autors de la literatura espanyola en ‘Coplas del Alma’ (16 de novembre a les 19.30 hores).

Programació de L’EACC

L’Espai d’Art Contemporani de Castelló (EACC) ha preparat un calendari d’activitats sota el lema “Museus per a la igualtat: diversitat i inclusió”. El primer acte és una xerrada amb Vicens Vacca i Valentín Roma per parlar de l’exposició SOS, que està en el mateix saló de l’EACC (13 de novembre a les 20.00 hores).

El mateix cap de setmana, l’EACC ha ideat un taller per a xiquets i xiquetes en el que, a partir de l’obra de Daniel Buren, podran repensar i pintar l’espai de l’EACC (15 de novembre de 12.00 a 13.00 hores). Jose Luis Miralles Bono portarà el workshop ‘Vibraccions’ en el que es podrà veure el moviment del so a través del theremin, un instrument que pot tocar tothom (16 de novembre de 19.00 a 19.45 hores).

Les Aules, Sant Miquel i MACVAC

El centre Diputació-Les Aules acollirà la reproducció de La-Re-Mi-La, que és un dels curtmetratges més vistos del músic de Vinaròs, tot i que mai s’ha exhibit en Castelló i aquesta serà, per tant, la primera vegada (del 14 al 19 de novembre en la Sala d’Exposicions ECO del Centre Cultural Les Aules de la Diputació de Castelló). A la Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló, situada al d’Enmig, es podrà gaudir de ‘La mar de marionetes. La Ventafocs en temps de Velázquez’ destinada a un públic més familiar (13 de novembre a les 18.30 hores).

Fora de la ciutat, el Museu d’Art Contemporani Vicente Aguilera Cerni de Vilafamés (MACVAC) acollirà una exposició que posa l’èmfasi en els col·lectius de l’art més marginal. Sota el títol ‘En persona’, Laura Avinent parla de la dignitat com a un valor inherent a l’ésser humà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari