Castelló dignifica l'accés nord al Grau amb la urbanització de la zona annexa a Josefina López

Simó destaca que l’obra permet guanyar espai per als vianants amb l’ampliació de voreres i millora la mobilitat amb un carril bici

Castelló dignifica l'accés nord al Grau amb la urbanització de la zona annexa a Josefina López
06/02/2020 -

L’Ajuntament de Castelló està millorant l’accés nord al Grau amb les obres d’urbanització de les unitats d’execució 15 i 81, complementàries a la recentment oberta plaça Josefina López. El regidor d’Urbanisme, Rafa Simó, ha visitat hui les obres, que “dignificaran els accessos al Grau guanyant espai per al vianant amb l’ampliació de voreres i incorporant carril bici”.

Es tracta d’una intervenció que acabarà en els pròxims mesos i renovarà completament l’entrada al districte marítim des de l’autovia del port, permetent la integració paisatgística de tot aqueix entorn urbà, que compta amb un centre de salut i les instal·lacions esportives de l’Emilio Fabregat.

El projecte permetrà augmentar les zones per als vianants i verdes i facilitarà l’accés als garatges existents i als diferents aparcaments. També s’ha dissenyat el condicionament de la parada de l’autobús en el camí del Serradal, en eixir de la rotonda que separa totes dues urbanitzacions, així com el condicionament de l’encreuament del Serradal amb el carrer Triana, incrementant la semaforització existent actualment, i millorant els equipaments.

“Han sigut molts anys de treball administratiu i tècnic per a poder desbloquejar la urbanització d’aquestes dues unitats d’execució, que van quedar paralitzades per la crisi urbanística, i que suposarà un canvi radical en la zona nord del Grau”, ha recordat el tinent d’alcalde del Grau.

Les obres afecten una superfície de més de 30.000 metres quadrats, inclosa la plaça Josefina López, en un àmbit d’actuació delimitat al nord pel carrer Triana, a l’oest pel Camí del Serradal, al sud pel carrer de l’Illa i a l’est pel carrer Germans Pinzón (quedant dividida aquesta per la via del tren que va al port).

Les dues fases d’aquest projecte -la plaça Josefina López ja acabada i la urbanització dels solars pròxims que s’està executant actualment- estan adjudicades per 2,2 milions d’euros, dels quals poc més d’1 milió d’euros correspon a la primera fase, que és la plaça.

Respecte a la plaça Josefina López, la junta de govern de hui ha aprovat l’adjudicació de l’explotació i manteniment del quiosc municipal situat en aquesta, amb un contracte que té vigència per als pròxims cinc anys, amb un cànon anual de 3.800 euros. La posada en marxa d’aquest quiosc millorarà la prestació de serveis i atenció a la ciutadania i usuaris potencials de les instal·lacions d’esbarjo, esplai i passeig de la plaça Josefina López, dinamitzant així l’entorn d’aquest nou espai.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari