Borriana, Nules, Vilavella i Cabanes combaten als mosquits

La Diputació de Castelló iniciarà demà els tractaments juntament amb l’empresa Lokímica

Trabajadores de la empresa Lokímica

Borriana, Nules, Vilavella i Cabanes combaten als mosquits
24/07/2019 -

La Diputació de Castelló activarà demà dijous els primers tractaments per a combatre la presència de mosquits en els municipis de la província, actuació que es pot concretar pocs dies després d’haver-se agilitat la signatura dels contractes per a desbloquejar un pla altament demandat pels veïns de les diferents comarques castellonenques.

Els passos previs d’aquests dies, impulsats pels tècnics de la institució provincial juntament amb l’empresa Lokímika, adjudicatària dels dos primers lots, han servit per a definir uns treballs que veuran la llum a partir de demà. Així, Borriana, Nules, Vilavella i Cabanes seran els quatre primers termes en els quals començarà a treballar l’empresa, en aquest cas amb actuacions principalment terrestres, però també una xicoteta acció aèria amb la utilització de drones.

La Diputació Provincial de Castelló, com es recordarà, va completar fa una setmana el seu pla per al control dels mosquits a les comarques castellonenques amb l’adjudicació de l’últim dels lots que faltava. La Junta de Govern, en el seu despatx extraordinari, va donar el dimarts 16 de juliol el vistiplau al Lot 1, centrat en les comarques del nord de la província. L’empresa adjudicatària en aquest cas és ADDA OPS S.A. i el muntant econòmic, IVA inclòs, rondarà els 236.000 euros. Després de l’acord, de seguida es procedirà a la signatura del contracte.

La proposta va arribar un dia després de la signatura del contracte amb l’empresa Lokímika, que ja havia resultat adjudicatària dels dos primers programes, que són els més avançats i amb els quals es començarà. El Lot 2, amb un muntant pròxim als 250.000 euros, es refereix a la zona centre de la província, i el segon, valorat en uns 260.000 euros, per a l’àrea sud de Castelló.

Amb aquests passos se certifica l’impuls a un pla que, des de l’arribada de l’actual govern provincial que lidera José Martí, ha sigut prioritari donades les necessitats dels municipis de la província. Des de la Diputació Provincial s’ha considerat que la divisió en tres lots del procediment de contractació era la mesura més adequada per a poder portar amb la eficàcia més gran els tractaments, ja que així es pot respondre amb més rapidesa davant qualsevol contingència que es presente.

María Jiménez, diputada provincial de Medi natural, ha insistit de fet en el “gran treball que han realitzat els tècnics de la casa” per a aconseguir ja l’autorització per a realitzar immediatament tractaments aeris i terrestres en el 90 per cent dels municipis de la província”.

D’altra banda, cal recordar que el ple de la Diputació Provincial celebrat ahir dimarts va aprovar una Declaració Institucional en la qual s’insta a totes les administracions amb competències en la lluita contra la plaga de mosquits al fet que treballen de forma conjunta, lleial i coordinada per a aconseguir una solució efectiva i duradora a aquest problema que tantes molèsties està creant a la ciutadania. El text va comptar amb el vot afirmatiu de tots els grups: PSPV-PSOE, Partit Popular, Compromís i Ciudadanos.

En la Declaració Institucional també se sol·licita que les administracions competents aporten els recursos econòmics necessaris per als tractaments i l’activació de les brigades especials antimosquits, a més de la col·laboració de l’Institut Valencià d’Investigacions Agràries i la inclusió de la província en el projecte regional europeu per al control de mosquits invasors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari