Castelló dóna llum verda al projecte d'execució del camí La Plana per a començar les obres abans de Magdalena

L’alcaldessa Amparo Marco qualifica “d’estratègica” aquesta remodelació integral en la qual s’invertiran 4,5 milions

Castelló dóna llum verda al projecte d'execució del camí La Plana per a començar les obres abans de Magdalena
05/03/2019 -

La Junta de Govern Local ha aprovat hui el projecte d’execució de la remodelació del camí de la Plana i dóna llum verda a l’inici de les obres, que començaran abans de Magdalena. El projecte suposarà una inversió de 4,5 milions d’euros per a millorar la seguretat viària i fomentar una mobilitat més sostenible gràcies a la construcció de voreres i un carril bici a més de que també es millorarà la xarxa de drenatge, la il·luminació i el mobiliari.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que “aquesta obra impulsada pel Pacte del Grau atén una reivindicació històrica per a millorar la seguretat viària en aquest eix de comunicació estratègic entre el nucli urbà i el litoral a més d’avançar en la denominada infraestructura verda per a facilitar els desplaçaments a peu i amb bicicleta”. Les obres tenen un període d’execució de nou mesos.

La setmana vinent està previst aprovar el Pla de Seguretat i Salut i signar l’acta de replanteig i així donar llum verda a l’execució. La primera edil ha demanat paciència als veïns per les molèsties que puga generar el desenvolupament dels treballs i que suposaran restriccions al pas de vehicles.

La remodelació projectada pel Govern Municipal suposarà dotar al camí La Plana de voreres –de 3 metres d’ample en el costat Nord i de 1,20 en el costat Sud-, una carril ciclista, dos carrils de circulació, millora de la xarxa de drenatge i de la il·luminació. L’adjudicació per 4,5 milions suposa una baixa de 700.000 euros respecte al pressupost de licitació.

Per a facilitar la continuïtat dels recorreguts ciclistes i per a vianants sobre la séquia, sense cobrir-la, es projecta l’execució d’una llosa de 4 metres d’ample disposada en volada sobre la infraestructura hídrica de manera que el cobriment siga només parcial. Sobre aquesta llosa es realitzarà el pas per als vianants i ciclista, la disposició d’enllumenat, mobiliari urbà i elements de vegetació i arbratge. Es garantirà la seguretat per a vianants i ciclistes amb la col·locació d’una barana de 1,20 metre d’alt.

La primera edil ha reiterat que es tracta d’un “projecte urbanístic clau en la planificació de la nostra ciutat, de caràcter estratègic des d’un punt de vista social, ambiental i de mobilitat i seguretat viària”. El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, també s’ha sumat a aquesta valoració i s’ha mostrat convençut que suposarà un avanç significatiu en la millora de la seguretat viària i en la potenciació d’alternatives de desplaçament als vehicles privats a motor.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari