Castelló tindrà dues jornades de fira inclusiva en Magdalena amb atraccions sense soroll ni llums

A més, les festes de la Magdalena comptaran amb espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda

Castelló tindrà dues jornades de fira inclusiva en Magdalena amb atraccions sense soroll ni llums
16/03/2022 -

Les festes de la Magdalena comptaran enguany amb dues jornades de fira inclusiva (sense soroll ni llums en les atraccions) destinada a xiquets, xiquetes i persones amb trastorns de l’espectre autista (TEA) o amb alteracions sensorials. En concret, la fira inclusiva se celebrarà el dimarts 22 i dijous 24 de març en horari de 17.00 a 19.00 hores durant la setmana de les festes. Aquesta iniciativa també tindrà lloc els dies 2 i 9 d’abril en el mateix horari.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha destacat que “aquest serà el primer any en què posem en marxa aquesta iniciativa per a fer les festes i, especialment, la fira més inclusiva per al gaudi de tots els xiquets i xiquetes”. Ribera ha recordat que aquesta mesura anava a posar-se en marxa per primera vegada en la Magdalena de 2020, que va ser finalment suspesa a causa de la pandèmia.

Ribera ha recalcat que, en eliminar la música i altres estímuls audiovisuals de la fira d’atraccions, s’evita la sobreestimulació sensorial i es fa més accessible i inclusiva la fira per a les persones amb TEA o amb alteracions neurosensorials. La mesura ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Firaires de la província de Castelló.

Punts accessibles

D’altra banda, les festes de la Magdalena comptaran també amb espais reservats per a persones amb mobilitat reduïda en els esdeveniments més destacats. El regidor de Festes i president del Patronat Municipal de Festes, Omar Braina, ha destacat que hi haurà espais habilitats per a presenciar les mascletaes, el Pregó, la desfilada de gaiates, les desfilades d’animació i l’Ofrena, així com una altra zona per als espectacles musicals de la plaça Major i el Magdalena Vítol.

Així, per a presenciar les mascletaes, s’ha habilitat un espai entre el camí La Plana i el camí Molins. Per al Pregó i desfilades com els de gaiates, animació i la desfilada d’animació de colles i carros engalanats, la zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda estarà situada en l’encreuament de l’avinguda Germans Bou amb la plaça Jutge Borrull. També s’habilitarà una zona reservada per a les actuacions musicals de la plaça Major i per al Magdalena Vítol. Així mateix, hi haurà una altra zona per a l’Ofrena de Flores a la Mare de Déu del Lledó situada en el costat dret de l’esplanada de la basílica.

Banys adaptats

Finalment, durant les festes de la Magdalena també s’instal·laran en diferents punts banys adaptats que se sumaran als banys públics permanents. Així, per exemple, per a la Romeria de les canyes s’instal·laran banys adaptats en el camí de pujada, en l’ermita, i en Sant Roc de Canet, entre altres punts. També hi haurà banys adaptats durant tota la setmana al carrer Calderón de la Barca i carrer doctor Vicente Altava, i per a actes específics com la mostra gastronòmica del 25 de març, el concurs de paelles del 22 de març (dos banys adaptats en la plaça del Segon Molí), altres dos en la plaça Major, un altre en la plaça Santa Clara i dues durant el recorregut de l’Ofrena, entre altres punts. En total, s’instal·laran una vintena de banys adaptats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari