Castelló duplica en dos anys els contenidors de recollida selectiva per a potenciar el reciclatge

Castelló duplica en dos anys els contenidors de recollida selectiva per a potenciar el reciclatge
20/02/2021 -

Des de juny de 2019 fins a l’actualitat, la Regidoria de Gestió de Residus i Reciclatge de l’Ajuntament de Castelló ha duplicat els contenidors de recollida selectiva. Així ho demostren les xifres facilitades després de l’última incorporació de 50 nous contenidors d’envasos lleugers, cedits per Ecoembes al consistori.

Així doncs, als 1.100 contenidors instal·lats per a la recollida de restes orgàniques, cal sumar els nous 200 dipòsits grocs, distribuïts en els sis districtes de la ciutat. A més, s’han incrementat en 200 els contenidors de vidre i la fracció de paper i cartó ha sumat 20 noves unitats. Tots aquests dipòsits se sumen als 3.700 genèrics (de resta) dels quals disposa Castelló actualment.

Com ha explicat regidor de Reciclatge i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Castelló, Ignasi Garcia, “l’objectiu és facilitar tant com siga possible la separació del fem a les famílies”. Amb el reciclatge, Garcia ha recordat que “tréiem el 1.000% de cada producte fabricat, ja que donem una segona vida o una tercera a molts materials i evitem soterrar-los en un abocador“. Aquest procés de transformació “incentiva l’economia circular i genera nous llocs de treball”.

Segons ha informat el consistori, els envasos són els residus que més es generen i la fracció que més es recicla a la ciutat. El reforç de la xarxa de contenidors busca consolidar la tendència a l’alça quant al reciclatge d’envasos.

En eixe sentit, Castelló ha registrat increments en la recollida selectiva en totes les fraccions a conseqüència d’haver incrementat els dipòsits per a la recollida selectiva en tota la ciutat. De fet, la Regidoria de Reciclatge i Gestió de Residus va fer públiques recentment les dades de recollida selectiva corresponents a l’exercici 2020 en què s’observa que, des de 2019, s’han registrat increments en totes les fraccions de recollida, amb de creixement del 22,56% de mitjana.

Triplica la presència dels ecoparcs mòbils al carrer

L’ampliació dels serveis de l’ecoparc mòbil i dels punts de recollida ha permés triplicar la presència als carrers de la ciutat dels vehicles de recollida selectiva. Els ecoparcs han passat d’obrir 24 hores a la setmana per a fer-ho durant 72 hores.

L’horari és de matí de 07.15 hores a 13.15 hores per al camió de l’ecoparc, mentre que el contenidor multiusos funcionarà de 07.15 a les 14.15 hores. De vesprada, estaran operatius de 14.15 hores a 20.15 hores, en ambdós casos. Les ubicacions i els consells d’ús es poden trobar al web municipal (www.castello.es).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari