Castelló duplica el pressupost en Habitatge i reforça les polítiques de lloguers assequibles i rehabilitació del parc més antic

Castelló duplica el pressupost en Habitatge i reforça les polítiques de lloguers assequibles i rehabilitació del parc més antic
20/01/2022 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló duplica enguany el seu pressupost ordinari respecte al primer any de creació de l’Oficina Municipal d’Habitatge, en 2017, per a impulsar la rehabilitació del parc més envellit i de les llars amb menys recursos que necessiten reformes, ampliar la cobertura en ajudes al lloguer i frenar la bambolla en el seu preu, i incrementar el parc publique. El departament de María Jesús Garrido ha previst en aquest exercici 942.000 euros enfront dels 462.000 de 2017.

“Amb aquests pressupostos i el reforç en la plantilla de l’Oficina d’Habitatge, que passa de 3 a 8 places gràcies a la inclusió en la Xarxa Xaloc, volem impulsar les mesures contemplades en el Pla Estratègic d’Habitatge. El nostre objectiu és incrementar la xarxa de suport pública que garantisca el dret a l’accés a l’habitatge”, ha explicat la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

Entre altres novetats, Habitatge ha consignat 180.000 euros per a desenvolupar un conveni amb entitats del tercer sector per a rehabilitar habitatges de llars que no poden fer front econòmicament a les actuacions que necessiten.

També 282.000 euros per a pagar ajudes d’emergència en lloguer i subministraments bàsics, una inversió finançada per la Generalitat Valenciana.

En la Borsa de Lloguer Municipal el pressupost es duplica amb 125.000 euros, que es destinen a incentius i ajudes de rehabilitació als propietaris que cedisquen habitatges buits en condicions d’habitabilitat a canvi d’un preu protegit per a l’arrendatari.

En matèria d’inversions, la Regidoria manté més d’un milió d’euros per a continuar ampliant el parc públic després de materialitzar en 2021 la primera compra de sis habitatges des de 1984. Així mateix, 350.000 euros per a continuar duent a terme millores en els habitatges municipals, que des de 2019 han sigut objecte de 77 actuacions.

“Treballem per a continuar ampliant el parc públic d’habitatge, dinamitzar la rehabilitació del parc més antic i reforçar la gestió de l’habitatge públic municipal”, ha afirmat Garrido, que ha afegit que l’Ajuntament “continuarà ajudant les famílies a pagar el lloguer i els subministraments, a millorar les condicions de les seues llars i fer valdre els seus drets enfront dels fons voltor i entitats financeres”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari