Castelló elabora un diagnòstic sobre la situació de les persones LGTBI a la ciutat

[.es] El estudio servirá como base para definir les acción del I Plan Municipal por la Diversidad Sexual L’estudi servirà com a base per definir la acciones del I Pla Municipal per la Diversitat Sexual

Castelló elabora un diagnòstic sobre la situació de les persones LGTBI a la ciutat
24/02/2021 -

La regidoria de Feminismes i LGTBI fa un pas fonamental per a l’elaboració del que serà el primer el Pla Municipal per la Diversitat Sexual de Castelló. El consistori ha elaborat un diagnòstic de la situació real del col·lectiu LGTBI a la ciutat, una informació que serà la base per a desenvolupar el full de ruta que guiarà les accions municipals.

En aquesta fase de diagnòstic han participat col·lectius i entitats que col·laboren per la igualtat LGTBI així com persones especialitzades en diversitat sexual i integració. Cal destacar que l’àmbit d’estudi ha estat la ciutat de Castelló, però també el seu entorn.

Segons la regidora de Feminismes i LGTBI, Verònica Ruiz, “des de l’Ajuntament de Castelló continuarem treballant per estar a l’avantguarda de les polítiques d’igualtat i per la diversitat”. I és que l’elaboració d’aquest pla situa la ciutat entre les pioneres en la defensa dels drets de les persones LGTBI i en la realització de polítiques al respecte.

En eixe sentit, Ruiz ha destacat que “el Pla Municipal per la Diversitat és d’una eina essencial per articular les accions en matèria de diversitat que impulsarem des de l’Ajuntament”. Així doncs, com ha assenyalat l’edil “el diagnòstic ens aporta un punt de partida per tal de dur a terme aquestes mesures”.

Aquesta anàlisi, per tant, busca conéixer la realitat de la desigualtat en l’àmbit de la diversitat sexual així com la situació actual del col·lectiu en diversos àmbits com el laboral, el social o el de l’oci. El document estableix la necessitat de fer partícips les persones i entitats LGTBI de manera que es puga tindre coneixement respecte a les possibles discriminacions per raons de sexe, gènere o orientació sexual. En definitiva, el diagnòstic ha servit per a sintetitzar els resultats més significatius en un document per tal d’elaborar el Pla Municipal per la Diversitat Sexual.

Gràcies a aquest diagnòstic, Castelló treballarà per tal de trencar amb els estereotips per motiu de sexe o gènere. Així mateix, el Pla de Diversitat Sexual té com a objectiu la transversalitat quant a les polítiques de diversitat sexual, ja que segons el diagnòstic aquestes accions han de dur-se a terme en totes les àrees municipals per a ser efectives.

PUNTS FORTS

Aquest estudi també ha determinat quines accions ja es duen a terme per a afavorir la integració de les persones LGTBI. En eixe sentit, el document destaca que Castelló ja té en compte la formació especialitzada en la igualtat i la diversitat tant al personal municipal com a les empreses que realitzen tasques per a l’Ajuntament. Igualment, el document posa en relleu que els formularis municipals tenen en compte la diversitat familiar i la desagregació per sexe i gènere.

De la mateixa manera, s’han establert protocols de derivació des dels serveis del consistori amb coordinació amb les entitats i les associacions LGTBI de la capital de La Plana. L’Ajuntament també ha realitzat campanyes de sensibilització en matèria de diversitat sexual i igualtat en l’àmbit educatiu, sanitari o empresarial, entre d’altres. A banda, s’han dut a terme accions concretes per conscienciar i sensibilitzar en diversitat sexual durant a les festes i celebracions castellonenques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari