Castelló elaborarà enguany el primer Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social

Castelló elaborarà enguany el primer Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social
03/02/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, elaborarà el primer Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social que orientarà i conjuminarà totes les polítiques públiques locals per a aconseguir una major inclusió social. Aquest pla estarà redactat abans que acabe aquest any 2021 i serà una eina de planificació, ordenació, gestió i direcció de mesures i accions d’inclusió i cohesió social, l’elaboració de la qual es realitzarà forma participativa i en el marc de l’estructura del Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que es tracta d’un ambiciós pla que asseurà les línies estratègiques per a abordar d’una forma integral les polítiques i accions que fomenten la inclusió social i la cohesió de la ciutadania. “Serà un pla integral i transversal, que incorpore les accions i definisca objectius des de les diferents àrees municipals i que incloga la visió i participació dels agents socials amb l’objectiu de conjuminar i orientar les polítiques públiques locals en favor de la reducció de la desigualtat social i la vulnerabilitat social, promovent l’autonomia de les persones i col·lectius en risc d’exclusió”, ha explicat.

Marco ha destacat que l’elaboració d’aquest document estratègic reforçarà encara més les polítiques socials. “Des que vam arribar al govern municipal hem situat en el centre de les nostres polítiques la protecció, atenció i acompanyament a les persones més vulnerables i en risc d’exclusió social, facilitant una major autonomia i garantint els drets i serveis bàsics”, ha apuntat. En aquest sentit, ha recordat que el pressupost en polítiques socials ha augmentat en un 56% des de 2015.

“Ara, amb aquest pla fem un pas més per a englobar les nostres polítiques en un pla d’acció dirigit a millorar i ampliar les accions d’inclusió i cohesió social”, ha manifestat. Per a això es treballarà de manera transversal amb altres àrees per a conjuminar polítiques d’inclusió sociolaboral, emergència social, igualtat, protecció de la infància, desenvolupament comunitari, desenvolupament de projectes com el de barris inclusius, etc. partint d’un diagnòstic previ i definint objectius de futur. “D’aquesta manera, obtindrem un pla estratègic encaminat a millorar la inclusió i cohesió social de Castelló, fent de la ciutat un espai més integrador i amable per a tots i totes”, ha apuntat Marco.

Per part seua, la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera, ha explicat que aquest pla serà una “eina per a la transformació social i per al benestar de tots els veïns i veïnes de la ciutat”. El pla estarà emmarcat en el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió.

El ple del passat mes de gener va aprovar sol·licitar a la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives la subvenció, per import de 12.000 euros, per a abordar l’elaboració d’aquest Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social i impulsar la creació del Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials com a òrgan encarregat del seguiment i avaluació del citat pla durant tot el seu desenvolupament. El Consell haurà d’estar integrat per representants de les institucions i de la societat civil i la seua composició serà definida més endavant.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari