Castelló entrega llibres amb perspectiva LGTBI als centres de secundària

Castelló entrega llibres amb perspectiva LGTBI als centres de secundària
13/10/2021 -

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçalada per la regidora Verònica Ruiz, ha fet entrega d’una col·lecció de 32 llibres amb perspectiva i temàtica LGTBI en onze instituts públics de la ciutat i en el Centre de Pi Gros. La iniciativa, centrada especialment per a l’estudiant d’entre 12 i 17 anys, pretén fomentar la convivència en igualtat, la tolerància i el respecte a la diversitat.

Es tracta d’una compra extraordinària en les llibreries de la ciutat que, a banda de distribuir-los en els centres de secundària, també es poden trobar a la Biblioteca Municipal.

Tal com ha explicat l’edil Ruiz, “els títols els hem escollit amb un criteri tècnic adaptat a les edats de l’estudiantat, i amb el doble objectiu de donar visibilitat entre l’estudiantat a les diverses realitats de gènere i promoure la igualtat i la diversitat sexual com a part de l’educació a Secundària, FP i Batxillerat”.

A més, entre d’altres, la iniciativa també ofereix literatura de temàtica social com a eina de treball tant per al professorat dels claustres com per a l’estudiantat, perquè els instituts siguen espais de convivència en igualtat.

Entre els llibres hi ha títols com ‘El fin del armario’, ‘Un año sin nombre’, ‘Transeducar. Arte, docencia y derechos’, ‘Jo soc així i això no és un problema’, ‘La cultura de la homofobia y como acabar con ella’, ‘A la conquesta del cos equivocat’ o ‘Cómo superar un bollodrama’, entre altres, amb gèneres que passen per la narrativa, l’assaig, la ficció, la novel·la gràfica o la poesia.

Concretament, els lots de llibres LGTBI s’han distribuït pels IES Bovalar, Caminàs, Francesc Ribalta. Juan Bautista Porcar, La Plana, Matilde Salvador, Miquel Peris i Segarra, Penyagolosa, Politècnic, Sos Baynat, i Vicent Castell Doménech, a més del Centre de Pi Gros, i la Biblioteca Municipal.

La regidora de Cultura i també responsable de l’àrea de Feminisme i LGTBI, Verònica Ruiz, ha fet èmfasi en el fet que “duem aquests llibres als nostres instituts coincidint, també, amb la gran setmana de la literatura a Castelló i la celebració conjunta de la Plaça del Llibre i la Fira del Llibre, i així apropar-los distintes propostes amb perspectiva LGTBI”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari