Castelló estudia col·laborar amb un projecte de "masoveria urbana" per a mobilitzar els habitatges buits

Castelló estudia col·laborar amb un projecte de "masoveria urbana" per a mobilitzar els habitatges buits
07/12/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló treballa en noves alternatives que mobilitzen els habitatges buits de la ciutat. Una de les vies consisteix en la “*masoveria urbana”, una proposta que contempla la cessió d’ús d’un immoble en mal estat a canvi que el resident es faça càrrec de la reforma i manteniment. L’Ajuntament impulsaria línia d’ajudes per a facilitar aquesta mesura.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, destaca que sobre aquest tema que ha mantingut una reunió amb un col·lectiu de professionals que impulsa la “masoveria urbana” “per a analitzar la possibilitat de promoure línies de col·laboració que ajuden a canalitzar aquests projectes de *masoveria, que faciliten habitatges amb deficiències sent el pagament el cost de la reforma interior”.

Es tracta d’una altra alternativa per a propiciar nous habitatges i millores al mateix temps en accessibilitat i eficiència energètica. La regidoria, sobre aquest tema, estudiarà la posada en marxa d’ajudes per a ajudar a la inversió dels nous inquilins.

Una altra alternativa de col·laboració públic-privada en la qual treballa l’Ajuntament és amb la cessió d’ús de cooperativa d’habitatge dirigit a col·lectius més vulnerables.

La Regidoria preveu incrementar en aquesta legislatura el parc públic d’habitatge mitjançant el pla de compra d’habitatge públic, el decret de tanteig i retracte i la bossa de lloguer social.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari