Castelló acull una exposició sobre l'evolució històrica del telèfon i la globalització de les comunicacions

Castelló acull una exposició sobre l'evolució històrica del telèfon i la globalització de les comunicacions
25/02/2022 -

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i la Fundació Telefònica han obert l’exposició ‘Sí? Dígame. Breve historia del teléfono y más’ al Planetari de Castelló. Aquesta, mostra una part de la història tecnològica del telèfon, els canvis ocorreguts del concepte de comunicació i el que han suposat en el dia a dia de la societat.

Així doncs, els visitants podran viatjar a través de la història des del gran avanç que va suposar la comunicació de la veu a distància fins als terminals mòbils actuals a través de les peces del Patrimoni Històric Tecnològic de Telefónica.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha participat en l’obertura de l’exposició junt amb el coordinador d’activitats, programació i divulgació científica del Planetari, Carles Garcia, i la Gestora de Colecciones e Itinerancias de Fundación Telefónica, Sandra Gutierrez, qui ha fet una explicació del contingut de tota la mostra.

Ruiz ha destacat que “és una exposició molt interessant, curiosa i que despertarà simpatia i pertinença en aquells que vulguen visitar-la”. La regidora responsable de Cultura al municipi ha ressenyat que podrem trobar “cronologia, curiositats sobre la seua invenció, les primeres passes a finals del segle XIX i principis del XX models i primers prototips, el desenvolupament i ampliació del servei telefònic, la globalització de les comunicacions, distints aparells i alguns de col·leccionista, els nous estàndards a partir dels 80, els telèfons públics i els primers telèfons mòbils”. De fet, durant la visita també s’ha posat de relleu el paper de les primeres dones operadores, les quals complien una tasca clau per al desenvolupament del servei telefònic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari