Castelló recupera la Festa de la Rosa i actes suspesos de la Magdalena aquest cap de setmana

La capital recupera una de les seues festes més tradicionals, així com les serenates de maig

Castelló recupera la Festa de la Rosa i actes suspesos de la Magdalena aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana, Castelló recupera una de les seues festes amb major arrelament, la Festa de la Rosa, i celebra alguns dels actes de les festes de la Magdalena que van haver de suspendre’s per la pluja. Un programa musical i de dansa al qual se sumen les serenates del mes de maig, tal com ha anunciat l’Ajuntament de Castelló.

La plaça Major tornarà a ser escenari d’aquesta tradicional cita en la qual la protagonista és la música al costat de les roses. “Mantenim i impulsem així una de les tradicions més antigues de Castelló, un genuí esdeveniment al qual li seguiran una sèrie de serenates al llarg del mes de maig”, segons el regidor de Festes, Omar Braina.

Actuacions Festa de la Rosa

Segons ha informat l’ajuntament, la Festa de la Rosa de Castelló 2022 comptarà amb set actuacions musicals aquest dissabte, a partir de les 22 hores. Actuarà Kabòcafé, amb ‘Mientras existas tú’ i ‘El triste’; Els de la fileta, amb ‘Rondaller de maig’ i ‘Xica xiqueta’; i Els grills de la nit, amb ‘Ahora seremos felices’ i ‘Havaneres de Cadis’.

També, Vora Sèquia, amb ‘Nit de l’ermita’ i ‘No Lo sé’; el Centre Aragonés, amb ‘Con mi puerta’ i ‘Ronda Aragonesa’, la Rondalla Vallera, que interpretarà ‘La rosa de Castelló i ‘La nostra terra’; i la Tuna de Dret, amb ‘M’agrades molt’ i ‘Lledonera’.

Actes suspesos de la Magdalena

Aquest cap de setmana també es podrà gaudir d’actes suspesos durant la Magdalena per les intenses pluges, reprogramats per a aquest diumenge 8 de maig també en la plaça Major. Es tracta de la Trobada juvenil de dansa, que se celebrarà a les 11.00 hores amb Grup Castelló, Grup de Danses Illes Columbretes, Escola de Dansa Castelló, A. F. El Cremaller de Benicàssim, El Forcat Grup de Danses, Escola Municipal de Dansa de Borriana i escola Censal.

A la vesprada es recupera la Dansà Infantil, a les 17.00 hores. En concret, actuaran Grup Castelló, Grup de Danses Illes Columbretes, Escola de Dansa Castelló, A. F. El Cremaller de Benicàssim, El Forcat Grup de Danses, Grup Ramell, Grup de Danses La Lliura de Torreblanca i escola Lluís Revest. A més, es comptarà amb la col·laboració de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló.

Serenates de maig

Els següents caps de setmana del mes recuperaran les serenates. El 14 de maig a les 23.00 hores, serà el torn de la Rondalla Tombatossals en Quatre Cantons, i a les 00.00 hores, en la Plaça del Reial, el de Kabòcafé. El 21, a les 23.00 hores, actuarà en Hort dels Corders, la Tuna de Magisteri, a les 00.00 hores en la Plaça del Reial, Els de la fileta; i a les 01.00 hores, Grills de la nit en Quatre Cantons. Finalment, el 28 de maig Vora Sèquia actuarà en Hort dels Corders a les 23.00 hores, i Rosa de Maig a les 00.00 hores en la Plaça del Reial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari