Castelló signarà un acord amb els agents immobiliaris perquè difonguen la bossa de lloguer i tramiten els contractes

Els propietaris que participen en el programa rebran 1.500 € anuals i comptaran amb un aval per a impagaments i desperfectes

Castelló signarà un acord amb els agents immobiliaris perquè difonguen la bossa de lloguer i tramiten els contractes
16/12/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló signarà un acord de col·laboració amb el col·legi d’agents immobiliaris de Castelló perquè difonguen la bossa de lloguer municipal i realitzen els tràmits del contracte a formalitzar entre arrendatari i arrendador. Aquesta mesura s’ha tractat en una reunió que ha mantingut aquest dimecres la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, amb representants dels APIs.

“Amb la nova bossa de lloguer municipal volem facilitar habitatges a preus a assequibles a la població que no li ho pot permetre pels increments que ha registrat el preu en el mercat en els últims anys. Als lloguers privats tampoc poden accedir aquelles persones que reben ajudes públiques perquè no els cobreix l’assegurança de l’arrendament. Per aquests motius confiem a activar la bossa de lloguer incloent incentius per als propietaris”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

La regidora subratlla que en la reunió ha abordat amb el col·legi d’agents immobiliaris la pròxima signatura d’un conveni pel qual l’entitat donaria difusió al programa i realitzaria els tràmits, entre altres, la formalització del contracte, el depòsit de fiança o el certificat d’eficiència energètica.

A través d’aquesta bossa, l’Oficina Municipal d’Habitatge fa d’intermediari entre propietari i la llista de demandants d’habitatge. La Regidoria ha incorporat compensacions econòmiques als propietaris perquè cedisquen pisos que tenen en desús a canvi d’acceptar un preu assequible del lloguer (4 euros per metre quadrat).

Els arrendataris que participen rebran 1.500 euros a l’any el temps del contracte (5 anys màxim),i comptaran amb una bonificació del 90% de l’IBI, depòsit de fins a 3.500 euros per al pagament de desperfectes i impagaments, prioritat en la convocatòria d’ajudes de reforma interior i seguiment i assessorament de l’Oficina Municipal d’Habitatge.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari