Castelló fomenta el consum de producte local i agroecològic per a avançar en una alimentació saludable i ajudar al sector primari

Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives duen a terme una demostració culinària amb varietats de temporada

Castelló fomenta el consum de producte local i agroecològic per a avançar en una alimentació saludable i ajudar al sector primari
27/11/2021 -

Les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l’Ajuntament de Castelló han culminat aquest dissabte les Jornades Construint i Alimentant Alternatives amb una demostració culinària amb varietats locals i de temporada com a manera de fomentar un consum de proximitat i agroecològic. Aquesta activitat ha sigut el colofó a la tercera edició d’unes jornades que s’han convertit en un espai de reflexió sobre polítiques i solucions que avancen en formes de vida més sostenibles i mitiguen l’impacte de la crisi climàtica.

La demostració culinària, sota el títol Cuina de Tardor, s’ha desenvolupat en la Cambra Municipal Agrària de la mà de la xef Cristina Ruiz, qui ha realitzat en directe una recepta amb verdures de temporada de tardor.

La jornada ha posat en valor la importància d’apostar per una producció agroecològica i un consum de varietats autòctones de productors locals per a frenar la degradació del territori i la biodiversitat, evitar el desaprofitament d’aliments i propiciar un consum saludable. Ha reflexionat que un canvi d’hàbits millorarà el benestar de la ciutadania, ajudarà al productor local i conservarà el paisatge agrari.

Ha explicat que les actuals dinàmiques del mercat estan generant problemes de salut, degradació de recursos naturals i hídrics, deslocalització i pèrdua de biodiversitat.

Green Friday: Consum responsable

D’altra banda, la Regidoria de Transició Ecològica ha reforçat aquest dissabte aquest missatge amb una segona activitat de suport al consum responsable i de proximitat. Aquesta segona iniciativa s’ha dut a terme en el Parc Litoral en el marc de la campanya d’educació ambiental de Celebrem amb la Natura per a posar en valor el Green Friday.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari