Castelló fomenta l'emprenedoria per a generar ocupació i noves oportunitats

Castelló fomenta l'emprenedoria per a generar ocupació i noves oportunitats
16/07/2022 -

La primera cooperativa d’iniciatives emprenedores de la Comunitat Valenciana, Beta.coop, ha complit 5 anys. Des de la seua arribada a la ciutat de Castelló en 2017, gràcies a l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament de Castelló i la Federació Valenciana d’Empreses Cooperatives de Treball (FEVECTA), han passat pels seus espais de cotreball 22 grups integrats per 49 emprenedors (26 dones i 23 homes), dels quals 11 ja s’han constituït en cooperativa de treball, generant 21 ocupacions estables.

Amb motiu d’aquest cinqué aniversari, s’ha celebrat una jornada de portes obertes en la qual ha participat la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, i durant la qual s’han programat tres xarrades: Recursos per a emprendre a Castelló, a càrrec del Servei d’Emprenedoria de l’Ajuntament; Emprendre en cooperativa: oportunitats i avantatges, de FEVECTA-Castelló, i Emprendre i marcar la diferència, a càrrec de Sandra Bernat, experta en gestió del talent, innovació, emprenedoria i marca personal.

“Des de l’Ajuntament de Castelló apostem per una estratègia d’actuació en la qual la millora de l’ocupació i el suport a les persones emprenedores forma part dels nostres eixos bàsics de treball”, ha destacat la regidora d’Ocupació. “La primera cooperativa d’iniciatives emprenedores que va recalar a Castelló ens ha convertit en referent en el cooperativisme i ha generat llocs de treball estables”, ha ressaltat Puerta.

Així mateix, ha repassat algunes de les accions municipals impulsades en matèria d’ocupació i de suport a l’emprenedoria, com el Pla Estratègic d’Ocupació que ha marcat el full de ruta a seguir des de la seua elaboració en 2016, i el servei d’emprenedoria municipal, amb l’objectiu de secundar i donar servei a les persones emprenedores i empreses la ciutat.

En aquesta línia, la regidora també ha posat en valor les tres edicions de la Fira Castelló Crea Innovació & Maker, amb l’objectiu de propiciar un clima idoni de debat i treball especialitzat entre les empreses i les entitats de suport a la innovació i les empreses entre si. Una fira dissenyada per a ser un espai útil a l’ecosistema emprenedor, a la innovació i per a buscar noves eixides professionals.

“Des de l’equip de govern municipal estem compromesos amb les accions i les polítiques que busquen la promoció econòmica i el desenvolupament de la nostra ciutat, perquè emprendre és generar oportunitats, és aprofitar el potencial de les dones i els homes per a desenvolupar projectes innovadors i de futur”, ha apuntat la regidora d’Ocupació.

Beta.coop està situada en l’edifici municipal CIES de la Ciutat del Transport, al costat de la resta de recursos municipals de Castelló Crea Emprenedoria, de manera que s’afavoreixen al màxim les sinergies entre els recursos disponibles a l’hora d’emprendre. La cooperativa ofereix una solució per als qui estan pensant emprendre una activitat empresarial i volen provar-la en el mercat abans de crear formalment l’empresa, de manera que es minimitzen els riscos. Així, facilita el rodatge de les idees de negoci en un entorn protegit en el qual les persones emprenedores, a més de madurar la idea, testar-la en el mercat real i compartir un espai de cotreball amb altres professionals en la seua mateixa situació, reben assessorament i formació personalitzats perquè les iniciatives puguen desenvolupar-se amb èxit i acaben consolidant-se i generant ocupació estable i riquesa a la ciutat.

Els projectes albergats en l’edifici CIES compten amb una sala de reunions, un despatx de treball on reben assessorament tècnic per part de professionals i un espai de cotreball que possibilita la intercooperació i la col·laboració entre els diferents projectes. Aquesta fórmula ha donat bons resultats, ja que ja s’han creat empreses fruit de la fusió de dues iniciatives que, en conéixer-se, han resultat ser complementàries.

Entre els serveis que ofereix Beta.coop a les iniciatives que alberga en el seu si és que des del primer dia poden disposar d’un marc legal per a buscar clients, facturar i comprar; els emprenedors poden comprovar de manera real si el seu projecte funciona en el mercat i de quina forma pot ser viable, però assumint menor risc i proporciona als projectes acompanyament especialitzat per part d’un equip multidisciplinari de professionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari