Castelló fomenta la formació i l'emprenedoria dels joves l'any Europeu de la Joventut

Marco trasllada al Consell de la Joventut l’impuls a iniciatives com les Beques Talent o l’Escola de Segona Oportunitat

Castelló fomenta la formació i l'emprenedoria dels joves l'any Europeu de la Joventut
31/07/2022 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, s’ha reunit amb els representants del Consell de la Joventut de Castelló, amb qui ha abordat les accions municipals centrades i dirigides als i les joves de la ciutat i s’han explorat noves vies de col·laboració entre l’Ajuntament i el Consell. La trobada s’emmarca en la celebració de l’Any Europeu de la Joventut, que posa el focus sobre la importància de la joventut europea per a construir un futur millor: més ecològic, més inclusiu i digital. Un any durant què es dona veu i protagonisme singular a la joventut.

“Des de l’Ajuntament de Castelló apostem pel foment del talent jove i per la formació, a través de les Beques Talent, el Pla de Recuperació del Talent, el suport a l’emprenedoria jove o la beca de formació a Brussel·les d’especialització professional en finançament i polítiques europees”, ha explicat l’alcaldessa. “Accions que tenen com a objectiu potenciar i ajudar en la formació i la investigació, i oferir noves oportunitats per als i les joves de Castelló”, ha apuntat Marco.

En matèria de joventut, des del consistori enguany també s’ha reforçat l’Escola de Segona Oportunitat “per a continuar oferint opcions de formació i millorant les possibilitats i les condicions d’accés al mercat laboral dels joves”, segons ha recordat l’edil de Joventut, Jorge Ribes, present també en la reunió amb el Consell de la Joventut. A més, al juny es va presentar un nou estudi sobre la joventut de Castelló per al II Pla Municipal de Joventut i s’està treballant ja en el pla d’acció. “Un treball que ens ajuda a conéixer la realitat i a elaborar polítiques públiques adequades a les necessitats de la gent jove de Castelló”, ha indicat.

En la reunió, a més, es van abordar qüestions com l’atenció psicològica als joves, i es van explicar iniciatives impulsades des del consistori, com el programa Joves i salut psicològica en temps de covid per a conéixer i donar resposta a les situacions de canvi que ha experimentat la gent jove durant la pandèmia, que compta amb la col·laboració de la delegació a Castelló del Col·legi Oficial de Psicologia de la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari