Castelló fomenta la mobilitat sostenible i el respecte cap al medi ambient gràcies al finançament europeu

Una campanya informativa en suports urbans i en la xarxa del Bicicas difon els projectes cofinançats pels fons FEDER i l’Ajuntament

Castelló fomenta la mobilitat sostenible i el respecte cap al medi ambient gràcies al finançament europeu
05/08/2019 -

Castelló gaudeix ja de cinc quilòmetres extra de carrils bici en Casalduch, Ciutat del Transport i Gran Via. Una xarxa que a més de fomentar la mobilitat sostenible i frenar les emissions de diòxid de carboni –es preveu una reducció de 151,44 tones equivalents de CO₂ en 2023- vertebra la ciutat unint la perifèria amb el centre urbà. També ha activat 17 noves plataformes d’autobús accessibles i una flota de vehicles municipals menys contaminant. Acaba de sumar a més un nou pont que salva la barrera del riu Sec en la zona oest.

Són quatre projectes ja visibles en la capital de la Plana gràcies a la injecció més gran de fons europeus de la història de Castelló: 20,2 milions d’euros cofinançats entre l’Ajuntament i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà, Sostenible i Integrat EDUSI-Transforma Castelló.

L’impacte dels fons europeus FEDER dibuixa amb traços ferms una fisonomia de la capital de la Plana que camina cap al model de “ciutat intel·ligent, sostenible, innovadora i inclusiva al qual aspira”, assenyala l’alcaldessa, Amparo Marco. Per a donar a conéixer l’impacte europeu en l’esfera local, s’ha posat en marxa una campanya informativa en suports urbans i en la xarxa del servei municipal de bicicletes Bicicas amb el repte d’arribar als sis districtes urbans “i que la ciutadania sàpiga que posar la mirada a Europa és sinònim de futur, d’obrir noves oportunitats”, ha dit.

Amb motiu de la recent inauguració del Pont Europa -el nom que ha rebut la nova infraestructura sobre el riu Sec- s’han desplegat tòtems pels sis districtes i 1.000 díptics informatius. A més de detallar les característiques i prestacions del nou pont, amb 1.433.709 euros de pressupost, aquests suports a peu de carrer recorden a la ciutadania el global de projectes “de futur” que veuran la llum de la mà de FEDER.

En el marc d’aquesta campanya s’han instal·lat també 200 vinils en la xarxa del Bicicas sobre la inversió que arriba abrigallada per EDUSI-Transforma Castelló. Especial recalcament s’ha posat en la zona costanera per l’afluència que registra en els mesos d’estiu. En l’avinguda Ferrandis Salvador del Grau –des de la rotonda de l’aeroclub fins a la platja del Serradal- s’han col·locat 40 banderoles amb el lema Castelló, la ciutat que mira a Europa; i sense eixir del districte marítim, en la plaça del Mar, s’ha situat un dels tòtems i una plataforma urbana amb les lletres de gran format Transforma Castelló.

Els 20,2 milions d’euros fruit de la col·laboració entre Castelló i Europa permetran executar fins a 2022 altres sis projectes d’impacte social i ambiental com la renovació del parc de la Panderola del Grau (1.476.240 euros, en execució); la reconversió de la Casa de la Cultura en centre d’envelliment actiu i saludable (3.600.000 euros); i la recuperació del Caminàs com a corredor verd i ciclopeatonal (4.276.928 euros).

S’uneix la transformació integral del Mercat Central en plataforma d’oportunitats i aprenentatge i referent de l’alimentació saludable i el consum responsable (1.440.000 euros); l’aplicació informàtica que humanitzarà l’atenció d’emergències i millorarà els temps de resposta (700.000 euros) i la creació del sistema de control de 800 places d’estacionament reservat (324.280 euros).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari