Castelló forma gestors de colònies felines

Castelló forma gestors de colònies felines
21/11/2021 -

El regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, ha participat aquest matí en la formació per a la gestió integral de colònies felines organitzada per l’associació local Huellas Callejeras amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló. Tal com ha destacat l’edil es tracta d’una jornada que ha servit per “enfortir la xarxa de gestores de colònies i garantir el benestar i la cura dels animals al mateix temps que vetlar per la convivència ciutadana amb els gats comunitaris”.

Concretament, la jornada formativa, celebrada al Museu de Belles Arts al llarg de tot el matí, ha consistit en la ponència de Conny Duarte qui ha explicat com portar correctament la gestió de colònies de gats ferals. El curs ha fet èmfasi en la cura i salut dels gats comunitaris, i també ha servit per a posar a l’abast dels participants consells, ‘tips’ i exemples de bones pràctiques.

En aquesta línia, Garcia ha posat de manifest el treball de les gestores de les protectores locals que s’encarreguen del bon desenvolupament, les captures i esterilitzacions. “És molt important que la ciutadania conega la tasca d’aquest col·lectiu perquè mantenen les colònies netes i amb bones condicions d’higiene, prevenen que els gats comunitaris agafen malalties i que s’esterilitzen per evitar superpoblacions, i això acaba desembocant en una major convivència amb la comunitat”, explica el regidor.

60.000 euros per al projecte CER

Cal assenyalar que l’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Animal que dirigeix el regidor Ignasi Garcia, ha incrementat fins als 60.000 euros els fons destinats per al projecte de Captura, Esterilització i Retorn (CER) per a colònies felines. D’aquesta forma, el consistori sextuplica la partida destinada per a intervenir en la cura dels gats de la ciutat, ja que en 2019 era de 10.000 euros.

Amb aquests fons, les protectores i associacions d’animals poden acudir als centres veterinaris per a l’esterilització dels gats, a més d’encarregar-se, entre d’altres, de l’alimentació i la higiene de les colònies. Cal destacar que en aquest projecte CER participen l’Associació Cultural Protectora de Animales Ayuda Callejeros, l’Associació Protectora Amigos de los Animales de Castellón (ASPAC) i l’Associació Protectora d’Animals Huellas Callejeras.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari