Castelló guanya més espai per al vianant en el bulevard Blasco Ibáñez i pacifica l'entorn

Castelló guanya més espai per al vianant en el bulevard Blasco Ibáñez i pacifica l'entorn
05/10/2021 -

L’Ajuntament de Castelló, a través de l’àrea de Mobilitat Sostenible, està duent a terme una intervenció en el bulevard Vicente Blasco Ibáñez que té com a objectius potenciar la peatonalització de la zona, pacificar l’entorn i millorar la seguretat viària. En aquesta línia, s’han tancat al pas de vehicles mitjançant la col·locació de pilons retràctils tres encreuaments intermedis del bulevard, de manera que es dóna continuïtat a la mitgera, ampliant així la zona per als vianants de la mateixa avinguda i guanyant espai públic per a les persones.

En aquests espais que ara queden tancats al trànsit i convertits en zona de vianants, es faran intervencions d’urbanisme tàctic en els pròxims dies, a través de jocs pintats en el sòl i de mobiliari urbà, de manera que s’aprecie i es potencie a simple vista el nou ús d’aqueixos trams.

“Amb la nova intervenció en Blasco Ibáñez estem prioritzant al vianant i creant una zona més segura, a través del tancament d’encreuaments per al pas de vehicles i del foment de l’ús de l’espai públic per part de la ciutadania”, ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes. A més, “atenem una petició dels veïns de la zona, pacificant l’entorn del vial i contribuint amb això a reduir la velocitat dels vehicles que circulen per aquest”, ha detallat el mateix regidor.

El tancament al trànsit d’interseccions del bulevard Blasco Ibáñez se suma a una actuació similar realitzada en l’avinguda Caputxins, materialitzada durant l’estat d’alarma i consolidada després. En aquesta avinguda, han quedat també inhabilitats diversos encreuaments per als vehicles, donant seguretat al vianant i deixant obertes al trànsit només dues interseccions amb la finalitat de facilitar així el canvi de sentit. Aquestes accions es realitzen d’acord amb els plantejaments del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària 2016-2024 i buscant l’equilibri entre les necessitats de les persones i la circulació de vehicles a la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari